Χριστούγεννα στο Παρίσι!!!!

Προφανώς αυτή τη στιγμή ο τίτλος του post μου σε τσαντίζει, ίσως με βρίσεις κιόλας!

Η αλήθεια είναι ότι το Παρίσι τα Χριστούγεννα χρειάζεται γερές τσέπες..αλλάααα αν έχεις φροντίσει και έχεις κλείσει από νωρίς τη διαμονή σου και τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να μην χρειαστεί να κερδίσεις το τζόκερ για να βρεθείς εκεί!!

Μια ακόμα καλή λύση είναι να ζήσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο νωρίτερα! Άλλωστε οι στολισμοί και η εορταστική περίοδος ξεκινάει από τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη! Οπότε μη σκας αν δεν αλλάξεις χρονιά στη Champs-Élysées στριμωγμένος μαζί με άλλους 300000 ανθρώπους!

img_5163
Eiffel Tower View!!
img_5151
Eiffel Tower View no 2

1.Φώτα, Φωτάκια, Λαμπάκια, Στολίδια Παντού!

Πόλη του Φωτός δικαιωματικά!! Πέρυσι η Champs – Elysees στολίστηκε με περίπου 150000 λαμπάκια, το ίδιο λένε και για το πολυκατάστημα Gallery Lafayette, μέσα στο οποίο θα δεις ένα υπέροχο τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που η βάση του είναι στο ισόγειο και η κορυφή του στο τελευταίο όροφο του καταστήματος! Το Παρίσι είναι μαγικό τα Χριστούγεννα, οι βιτρίνες συναγωνίζονται η μια την άλλη για το ποια είναι πιο εντυπωσιακή!

 

 

2. Για τους λάτρεις της τέχνης- αφιερωμένο εξαιρετικά!

Αν βρεθείς Χριστούγεννα στο Παρίσι αξίζει να επισκεφθείς μερικά από τα θέατρα του! Μην ανησυχείς δεν χρειάζεται να μιλάς και να καταλαβαίνεις άπταιστα γαλλικά!

Προτείνω πριν την επίσκεψη σου να έχεις οργανωθεί και να έχεις κλείσει τα εισιτήρια σου μέσω ίντερνετ γιατί οι Γάλλοι δεν αφήνουν εισιτήριο για κανέναν!

Τον Δεκέμβρη η Πόλη του Φωτός φιλοξενεί musical του broadway και από το Σεπτέμβρη μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα απολάυσεις εναλλακτικό θέατρο, χορό και μουσική στο πιο γνωστό φεστιβάλ της Πόλης (κάτι αντίστοιχο με το δικό μας Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) το Festival d’ Automne a Paris.

must:  μη χάσετε την ευκαιρία να μπείτε στο Theatre National de Chaillot στην πλατεία Τροκαντερό ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να δείτε κάποια παράσταση – η θέα που προσφέρει στον Πύργο του Αίφελ είναι μοναδική!

Εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και το Odeon Theatre of Europe ένα από τα έξι εθνικά θέατρα του Παρισίου χτισμένο το 1782. Με τα μπαλκόνια του, τις βαριές κόκκινες κουρτίνες!

tips: αν για κάποια παράσταση δεν βρεις εισιτήριο μην απογοητευτείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή. Αν στηθείς μισή ώρα πριν την παράσταση έξω από το ταμείο του θεάτρου το πιο πιθανό είναι ότι θα πάρεις το πολυπόθητο χαρτάκι καθώς πολλές προσκλήσεις/κρατήσεις δεν εμφανίζονται και voila! επίσης σε μερικά θέατρα διατίθενται εισιτήρια για όρθιους σε απίστευτες τιμές!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αν και για τα Μουσεία θα ετοιμασώ ξεχωριστό οδηγό δεν μπορώ να παραλείψω την έκθεση Χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Centre Pombidou.

img_5317
Jeff Koons @centrepombidou

3. Γλυκά, Γλυκά, Γλυκά

Είτε είσαι λάτρης των γλυκών είτε όχι εδώ δεν γλιτώνεις! Οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων είναι διακοσμημένες λες και πουλάνε τα ακριβότερα και κομψότερα κοσμήματα και σε προσκαλούν να απολαύσεις αυτούς τους μικρούς φρέσκους θησαυρούς! Σοκολάτα παντού, εκλαίρ, μακαρόν! Εντάξει φυσικά και θα ξοδέψεις μια περιουσία για μακαρόν από τα φημισμένα Laduree. Εύχομαι οι γνωστοί σου να είναι διακριτικοί και να μη ζητήσουν για δώρο ένα κουτάκι γιατί σε βλέπω εκτός προϋπολογισμού!

 

4.Χριστουγεννιάτικες αγορές και καρουζέλ!

Όπου σταθείς, όπου και αν κατέβεις με το μετρό βγαίνοντας θα πέσεις σε χριστουγεννιάτικη αγορά! Saint Germain, Champs Elysees, Odeon … παντού! Κρέπες θα φας πολλές γιατί άνθρωπος είσαι και πόσο να περνάς μπροστά τους και να μην κοιτάς? Απλά επειδή οι Γάλλοι είναι κομψοί και λιτοδίαιτοι ζητήστε έξτρα νουτέλα γτ βάζουν μια κουταλίτσα του γλυκού! Helloooo και όλη τη νουτέλα να βάλεις δεν φτάνει! Θα βρείτε τα γνωστά πραγματάκια που πουλάνε σε όλες τις χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές αγορές, δεν είναι ότι με συγκινούν να ψωνίσω άλλα δημιουργούν τρομερά εορταστική ατμόσφαιρα! Θα παραδεχτώ ότι αγόρασα 3 αφίσες!

 


5.Disneyland Time!! Εκεί που η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο!

Με συνοπτικές διαδικασίες τσεκάρετε καιρό (ξέχασα να σας πω ότι θα ξεπαγιάσετε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι!) με απλά λόγια βρείτε μέρα να πάτε ώστε να μη βρέχει! Εννοείται προμηθευτείται σκουφιά, γάντια κλπ κλπ και από κέντρο Παρισίου σε 35 λεπτά με τρένο φτάσατε Disneyland! Από δω και πέρα ότι και να γράψω είναι άχρηστο καθώς την πρώτη φορά που θα πάτε όσο χρονών και να είστε θα πάθετε κοκομπλόκο, θα χάσετε τη μιλιά σας και γενικώς ετοιμαστείτε για εμπειρία ζωής!Ειδικά τα Χριστούγεννα η Disneyland μεταμορφώνεται καθώς στολίζεται σε αρκετές γωνιές με τεχνητό χιόνι, υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ήρωες γεμίζουν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο, γίνονται συνέχεια παρελάσεις με τους ήρωες ντυμένους με τα χριστουγεννιάτικα σου, σε χαιρετάνε και σου εύχονται καλά χριστούγεννα! Ακούγονται από τα μεγάφωνα χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα!

Ξεφαντώστε, θα τα βρείτε όλα εκεί, εντυπωσιακά σκηνικά, φοβερές εγκαταστάσεις, τρομακτικά τρενάκια, πύργους, κάστρα, παρελάσεις όλα όλα! Φυσικά όλα αυτά κοστίζουν δεν χαρίζονται! Αν συγκρατηθείτε και δεν ψωνίσετε τίποτα από τα δεκάδες μαγαζιά με προϊόντα Disney μόνο για την είσοδο μιας ημέρας χρειάζεστε 80 ευρώ! Το γράφω και γελάω φυσικά γιατι αυτό δεν πρόκειται να γίνει! Με εγκράτεια χάλασα σε σουβενίρ 130 ευρώ! Και τώρα που το ξανασκέφτομαι κακώς κρατήθηκα δεν μετανιώνω στιγμή ότι αγόρασα από εκεί!

img_5176

img_5179
Oh Yes it’s real!

Μη νομίζετε ότι θα σας αφήσω έτσι θα ακολούθησει οδηγός Paris for Begginers για μουσεία, φαγητό, αξιοθέατα, διαμονή, disneyland για πρωτάρηδες! Ε ναι μια φορά στο Παρίσι δεν φτάνει!

 

 

 

 

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χριστούγεννα στο Παρίσι!!!!

Σχολιάστε