Η Ρώμη, το παγωτό και τα lasagne

Ώρα 02:19 Πρώτο post και ξεκινάμε από τα πιο πρόσφατα…

Ρώμη! η ιδέα έπεσε, τα αεροπορικα βγήκαν την ημέρα των γενεθλίων μου και 1,5 μήνα μετά Benvenuti a Roma!

Η αλήθεια έιναι ότι μου αρέσει να πηγαίνω σε καινούριους προορισμούς σε αυτό το στάδιο της ζωής μου,όμως όταν έπεσε η ιδέα για Ρώμη υπήρχε κάτι που από την μέρα που γύρισα από το πρώτο ταξίδι μέχρι και τώρα μου έλεγε ότι πρέπει να ξαναγυρίσω..

Ουρανίσκος..(αυτός ο άτιμος)

Έφαγα πολύ παγωτό στη Ρώμη δοκίμασα διαφορετικές γεύσεις σε πολλές gelaterie,όλες πρόσφεραν παγωτό στο μοτίβο που έχουμε συνηθίσει και στα αντίστοιχα μαγαζιά στην Ελλάδα.Για πραγματικό ιταλικό παγωτό από το 1900,και για να ζήσεις την εμπειρία του πάω στη Ρώμη για να φαω παγωτό ο προορισμός είναι ένας GIOLITTI (Via Uffici del Vicario, 40 – Roma – Tel 06.6991243) – 2 λεπτα με τα πόδια από το Πάνθεον.  (Must Try Flavors : Lemon, Gianduja, pistacchio, wild cherry). Αν δεν έχεις ξεθεωθεί από το περπάτημα και την πείνα το μεσαίο μέγεθος που επιλέγεις 2 γεύσεις θα σε ικανοποίησει σίγουρα στα 2,5 ευρώ.

IMG_0723
| Ο πραγμάτικος λόγος που ήρθα ξανά στη Ρώμη |GIOLITTI

Κάτι καινούριο που ανακάλυψα σε αυτή την επίσκεψη μου στην Αιώνια πόλη, ήταν τα λαζάνια.Θα σας δώσω μόνο μια συμβουλή : Φάτε λαζάνια ή lasagne παντού. Δεν θα τα βρείτε εύκολα κάτω από 10 ευρώ τη μερίδα..αλλά πραγματικά θα σας κάνει πολύ χαρούμενους αυτή η επιλογή!

Where to eat :

Vineria il Chianti  λατρεμένο στη Fontana Di Trevi! Το ανακάλυψα την 2η μέρα και το τίμησα και την ημέρα που έφευγα ξανά!Υπέροχος χώρος, μοναδική ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία κρασιών. Δοκίμασα φυσικά τα Lasagna του και ήταν μούρλια, ταλιάτα,πίτσα και το φοβερό Semifreddo alla Vaniglia con Cremolato di Fragole της φωτογραφίας!(κόστος 25 ευρώ/άτομο με σαλάτα,κρασί, γλυκό)

FullSizeRender
| Παγωτό – μους βανίλια με κομμάτια φράουλας – | IL CHIANTI

Μετά τη μισή μέρα στη Villa Borghese, όπου κάναμε βόλτα με τα υπέροχα διπλά ποδήλατα, περπατήσαμε, επισκεφθήκαμε την Galleria Nazionale d’ arte Moderna e Contemporanea για να δούμε έργα του Gustav Klimt, Mondrian και πολλών άλλων έπρεπε κάτι να τσιμπήσουμε. Στάση λοιπόν στο Τ – Βone Station για λαχταριστό και ζουμερό burger. To προτείνω ανεπιφύλακτα και σαν χώρο και σαν γεύση.(κόστος 15 ευρώ/ άτομο με σαλάτα)

image6
The ultimate relaxation|VILLA BORGHESE|

Καθημερινός έρωτας εξελίχθηκε μια τυχαία συνάντηση μεταξύ εμού και του Ιl Panino Ingegnoso στην Piazza di Pietra, πίσω από το Πάνθεον. Εγώ λάτρεψα το ψωμάκι με την λεπτοκομμένη,μοσχοβολιστή μορταδέλα στην οποία πρόσθεσα μοτσαρέλα και ρόκα και εκείνο λάτρεψε εμένα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας 4 φορές ακόμα και μετά μας χώρισε ο δρόμος της επιστροφής. (κόστος 5 ευρώ)

image2

Το βράδυ με μάγευε να τριγυρνάω στην Piazza Navona, και φρόντιζα να απολαμβάνω εκεί και το δείπνο.Προτείνω λοιπόν για pizza και lasagna το κουκλίστικο και οικονομικό  Cantina e cucina Piazza Navona. (κόστος 15 ευρώ/άτομο με σαλάτα και κρασί). Για πιάτα κρεατικών παραδοσιακά ιταλικά και πολύ λεπτή πίτσα προτείνω και το Il Corallo. (κόστος 20 ευρώ/άτομο με σαλάτα και κρασί). Τέλος όσοι έχετε τεράστια υπομονή μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο πιο κάτω την πίτσα στο Baffetto. Ανοίγει στις 18:30 και κλείνει στις 00:30. Φτιάχνει ότι πίτσα λαχταράς ακόμα και γλυκιά με nutella, πλήθος διάσημων έχουν γευτεί την πίτσα του Baffetto, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ αν σταθείς τυχερός και βρεις τραπέζι (κρατήσεις δεν γίνονται). Να πω την αλήθεια μου εγώ δεν ξετρελάθηκα κιόλας.

 

image4
|PIAZZA NAVONA|

Διαμονή

Σε 2 προορισμούς έχω ταλαιπωρηθεί να διαλέξω κατάλυμα ο ένας ήταν το ΠΑΡΙΣΙ και ο άλλος η ΡΩΜΗ. Η Ρώμη αν και έχει πολλά καταλύματα στο κέντρο ο συνδυασμός δωματίου που να μην έχει διαστάσεις κλουβιού, να μπορείς να το χαρακτηρίσεις αξιοπρεπές και να είναι σε πολύ καλό σημείο κοστίζει κάτι παραπάνω.Εμείς διαλέξαμε το Hotel Delle Nazioni 4* η συνολική τιμή για 3 βράδια μαζί με πρωινό 420 ευρώ (υπολογίστε επιπλέον δημοτικούς φόρους 7 ευρώ /άτομο /διανυχτέρευση).

Στην πρώτη μου επίσκεψη όντας μεγάλη παρέα είχαμε κλείσει ενα διαμέρισμα μέσω ίντερνετ το οποίο μας είχε βγει πάμφθηνο (7 ημέρες 100 ευρώ το άτομο συνολική τιμή) και ήταν ακριβώς πάνω από την πιτσαρία του Baffetto στην Piazza Navona.

Αξιοθέτα – Μουσεία

Περπατώντας στη Ρώμη έχεις την αίσθηση ότι διαρκώς είσαι ένα κομμάτι της ιστορίας της, συναντάς παντού αρχαία, εκκλησίες, κάστρα,αγάλματα,συντριβάνια… Η αρχιτεκτονική των κτιρίων με τις μεγάλες αρχοντίκες εσωτερικές αυλές σε καλεί να γίνεις ένας απρόσκλητος επισκέπτης και να σταθείς για λίγο στο κέντρο τους, να τις παρατηρήσεις και να φανταστείς πως είναι οι άνθρωποι που ζουν μεσα στα διαμερίσματα που διακρίνονται από τα μεγάλα παράθυρα, με όλη την αγωνία μην σε τσακώσει κάποιος ένοικος.

image8
Γίνεται να μην κρυφοκοιτάξεις? |PIAZZA NAVONA |

The List

  • Fontana di Trevi για φωτογραφία και ευχή
  • Πάνθεον – αγαπημένο spot όπου κατέληγα να απολαμβάνω είτε το panini μου είτε το παγωτό μου – live μουσική από μουσικούς του δρόμου για να συμπληρωθεί η απόλυτη ευτυχία
  • Piazza Navona
  • Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • Μουσείο του Βατικανό (09:00 – 18:00 έκδοση εισιτηρίων μέχρι τις 16:00 .Κρατήσεις και online για να μην περιμένετε στην ουρά . Κανονικό εισ. 16 ευρώ, μειωμένο 8 ευρω)
  • Κολοσσαιο – Palatino(Κανονικό εισιτήριο 12 ευρώ, μειωμένο 7,5 ευρώ. Κρατήσεις και online)
  • Piazza Venezia – Μνημείο του Victor Emmanuel
  • Roman Forum
  • Ισπανικά σκαλία
  • Piazza d’ Espagna
  • Κάστρο Sant’ Angelo
  • Villa Borghese
  • Galleria Nationale d’arte moderna e contemporanea (Villa Borghese)
  • Maxxi – μουσείο σύγχρονης τέχνης (λίγο έξω από το κέντρο της Ρώμης)

Μη τρομάζετε πολλά απο τα παραπάνω τα συναντάται σε μια σύντομη βόλτα σας, με 4 ημέρες θα έχετε καλύψει τα πάντα.

 

image3
Το σπίτι των Θεών |ΠΑΝΘΕΟΝ|

image9

 

Χρήσιμες Συμβουλές

Μόλις προσγειωθείτε είτε στο Fiumicino είτε στο Ciampino (low cost εταιρείες) μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο για λεωφορείο που θα σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης με 4 ευρώ περίπου . Εναλλακτικά πάρτε ταξί : 45 ευρώ απο Fiumicino, 30 ευρώ από Ciampino. Προσοχή, οι τιμές ειναι συνολικές, νόμιμες το γράφει και στις πόρτες των ταξί, ο δικός μας ζήτησε 45 ευρώ από το Ciampino, όταν ζήτησα εξηγήσεις με όσα ιταλικά γνωρίζω, απάντησε ότι υπάρχει χρέωση για τις βαλίτσες φυσικά ήταν ψεμα το οποίο επιβεβαιώσαμε και στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Στο Κολοσσαίο και στο μουσείο του Βατικανό θα σας προσεγγίσουν πολλοί που λένε ότι είναι ξεναγοί και έχουν γραφεία λίγο πιο κάτω από τα σημεία ενδιαφέροντος για να σας πουλήσουν πακέτα εισιτηρίων μαζί με ξεναγήσεις για να γλιτώσετε την ουρά – η δική μου εμπειρία έδειξε ότι και με πολύ μεγάλη ουρά δεν κάναμε πάνω από 20 λεπτά να μπούμε μέσα  – επίσης αμφισβητείται το κατά πόσο είναι νόμιμοι.

Good news για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο. Γίνονται συχνά παραστάσεις από μουσικά σύνολα μέσα σε υπέροχες εκκλησίες. Εμείς είχαμε την τύχη να βρουμε εισιτήρια για τις Τέσσερις Εποχές του Vivaldi . Aξίζει. (εισιτήρια online http://www.classictic.com)

 

image7
street art

and remember :

«When in Rome, do as the Romans do…«

St. Ambrose

 

 

 

 

Σχολιάστε