Στα Τρίκαλα Κορινθίας η διάθεση είναι χαλαρή (pet-friendly post)

Χειμερινός προορισμός κατά βάση αλλά με το Ξυλόκαστρο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, οι βουτιές μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα! Οι 3 συνοικίες γεμάτες απο ξενώνες, οι μόνιμοι κάτοικοι μένουν Ξυλόκαστρο. Τα Τρίκαλα Κορινθίας τον χειμώνα φτάνουν πληρότητες που αγγίζουν το 100%, θες το βουνό, θες το χιονοδρομικό (εύκολες πίστες), θες οι παραδοσιακοί ξενώνες με τζάκι, η κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

img_9825

Αρχικά ανάπτυξη και τουρισμό γνώρισαν τα κάτω και τα άνω Τρίκαλα. Τα μεσαία Τρίκαλα αναπτύχθηκαν πολύ αργότερα και αφορμή στάθηκε το αίθριο parking. Γύρω από τον χώρο στάθμευσης που θα δείτε στην κεντρική πλατεία άρχισαν να ανοίγουν μαγαζιά και πλέον τα μεσαία Τρίκαλα είναι η πιο ζωντανή συνοικία.

Αν είστε λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας κλειδώστε το αυτοκίνητο στον ξενώνα και μετακινήθείτε ανάμεσα στις συνοικίες μόνο με τα πόδια από τα καταπράσινα μονοπάτια.

ΚΑΤΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Η πέτρα κυριαρχεί παντού. Η μικρή πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια μπροστά από τον ναό του Αγίου Δημητρίου σε καλωσορίζει στα κάτω Τρίκαλα. Ο ναός είναι μικρός, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες εξπρεσιονιστικού τύπου. Ανεβείτε στον ξύλινο γυναικωνίτη για καλύτερη παρατήρηση.

Η νέα άφιξη το 900 meters bar, σε περιμένει για καφέ και ποτό σε ένα περιβάλλον άνετο, με industrial αισθητική και πολύ άνετες καρέκλες (pet-friendly), το all time classic Αλφαβητάρι με τα χειροποίητα γλυκά μετάφερθηκε από τα μεσαία στα κάτω Τρίκαλα. Για φαγητό με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τυρόπιτα – χορτόπιτα στριφτές με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι και εξοχικό και κόκορα σε πήλινο κατευθυνθείτε στο Πέτρινο. 

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Εδώ θα δείτε την Μονή της Παναγίας. Εδώ συνάντησα το πιο σύντομο επιτάφιο της ζωής μου.. ναι η περιφορά γίνεται γύρω από το εκκλησάκι.

Για καφέ και λίγο πιο ψαγμένο κατάλογο αλλά και για ποτό προτιμήστε την Κουκουβάγια, τραπεζάκια μέσα – έξω αλλά χωρίς ιδιαίτερη θέα σε ένα κτίριο που παλιά φιλοξενούσε το δημοτικό σχολείο.(pet-friendly).

Για σπιτικά γλυκά, μεζέδες με τσιπουράκια και ουζάκι όλα φτιαγμένα από εκλεκτά ντόπια προιόντα, κάντε μια βόλτα από το Τζίνη(pet-friendly) στην πλατεία της συνοικίας. Το σπιτικό γλυκό έχει την τιμητική του και στο Λίθινο.

Από άποψη φαγητού στα Τρίκαλα Κορινθίας πας κανονικός γυρνάς γεματούλης!Εγγύηση το φαγητό εδώ. Top επιλογή το Όπως Παλιά, μερίδες τεράστιες, κρέατα που μαγειρεύονται σε γάστρες με τις ώρες, υπέροχο ροζέ κρασί, ευγενικότατο προσωπικό, όμορφος χώρος. Λάτρεψα το χοιρινό στη γάστρα, τη μακαρονάδα φούρνου, την γεμιστή μελιτζάνα. Λίγο πιο χαμηλά η μουσική. + η prive αίθουσα 10 ατόμων.

Στην κεντρική πλατεία δοκιμάστε το Καταφύγιο των Γεύσεων με ωραία ψητά και ιδιαίτερη διακόσμηση.

Στο δρόμο από Μεσαία προς Κάτω Τρίκαλα θα βρείτε την Πινακωτή, εδώ η κατάσταση είναι οικογενειακή, ζωντανή και αυτό ξεκινάει από την κουζίνα! Λάτρεψα το ψητό λουκάνικο (νομίζω από την Έδεσσα). Θέα έχουν σχεδόν όλα τα τραπέζια (pet-friendly).

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στα Άνω Τρίκαλα θα βρείτε μια εκκλησία με τρούλο αφιερωμένη στον Άγιο Γεράσιμο. Δίπλα ακριβώς σχεδόν υπό κατάρρευση βρίσκεται το σπίτι των Νοταράδων, σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε το 1506 ο Άγιος Γεράσιμος. Ο Άγιος Γεράσιμος έμεινε στα Τρίκαλα Κορινθίας μέχρι τα 19 του.

img_9801

 Λίγα χιλιόμετρα μακριά δεσπόζει και η γυναικεία μονή του Αγίου Βλάσιου. Σύμφωνα με την παράδοση απέναντι από το μοναστήρι σε μια σπηλιά βρέθηκε το 1400 η θαυματουργή εικόνα του Άγιου Βλάσιου.

img_9785

10 χιλιόμετρα μακριά και σε υψόμετρο 1500 μέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Είναι ιδανικό για αρχάριους και για οικογένειες με παιδιά.

Για παραδοσιακές, χωριάτικες γεύσεις, με τοπικά προιόντα όλα σερβιρισμένα σε πορσελάνες Ιωνίας κατευθυνθείτε Στου Δεκλερή από το 1938, δυστυχώς δεν είναι pet-friendly χώρος. Εξυπηρετικό και γρήγορο προσωπικό, απαλό ροζέ κρασί, γίγαντες φενεού μούρλια, κεφτεδάκια στο φούρνο και πολλά ακόμα.

Λίγο πιο κάτω η Ψητοσυνάντηση, όνομα και πράγμα τυλιχτά, μερίδες και σε delivery- respect! Και αν δεν έχετε φάει κόκορα με λαζάνια ήρθε η ώρα…που; Στο Χάνι του Χάνια.

 

Με τόσο φαγητό έχετε αντοχές και για εκδρομούλα στη Λίμνη Δόξα. Διαβάστε το άρθρο με όλες τις πληροφορίες εδώ


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στα Τρίκαλα Κορινθίας η διάθεση είναι χαλαρή (pet-friendly post)

Σχολιάστε