Μέθανα: ένας παράδεισος ηρεμίας γεμάτος φοίνικες

Η αλήθεια είναι ότι φέτος οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για να πω ότι οργανώνω εξόρμηση για του Αγίου Πνεύματος. Γενικά είμαι πολύ οργανωτική και φροντίζω να έχω τσεκάρει τα πάντα πριν ξεκινήσω για κάπου. Από εκεί που δεν το περίμενα λοιπόν ετοιμαζόμουν για διήμερο. Που όμως? Ήθελα κάπου κοντά, ήσυχα, με καλό φαγητό και οικονομικά! Θυμήθηκα λοιπόν, ότι την εποχή που δούλευα σε τουριστικό γραφείο μια κοπέλα είχε έρθει και είχε αγοράσει εισιτήρια για Μέθανα! Η περιγραφή της γυρνούσε για καιρό στο μυαλό μου και να που η κατάλληλη στιγμή έφτασε!

Κυριακή πρωί, ο ήλιος τσουρουφλούσε αλλά δεν πτοούμαι με κατεύθυνση την Επίδαυρο( η πιο γνώριμη ίσως διαδρομή μου – σύντομα θα έχουμε και φεστιβαλικό αφιέρωμα) a/c, πράσινο τσάι και δυνατή μουσική όλα είναι απλά τέλεια! και γιατί να μην είναι;

IMG_4222
Έλα και φτάνουμε!

Μετά απο 2,5 ώρες θα το πω και ας είναι αποτρεπτικό…μύρισα μυρωδιά από ιαματικά λουτρά και ναι είχα φτάσει στα Μέθανα!!! Οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης και εδώ και 3000 χρόνια γίνονται θεραπείες για πολλές παθήσεις. Για να σας καθυσηχάσω η μυρωδιά από το θείο χάνεται στα πρώτα μέτρα.

Όντας στον κεντρικό δρόμο των Μεθάνων και βλέποντας μόνο θάλασσα άντε και λίγο αχνά τον Πόρο, σκεφτόμουν ότι ήρθε η ώρα να κάνω το 2ο μου μπάνιο για φέτος! Αφήσαμε λοιπόν τα πράγματα μας στο Akti Hotel και πετάξαμε για την καλύτερη παραλία των Μεθάνων, τον Λιμνιώνα! Ναι – είναι ο παράδεισος μου, ναι βρήκα όλη την ησυχία που είχα ανάγκη φεύγοντας από την Αθήνα, ναι – δεν θέλω να φύγω ποτεεεεε! Άμμος με πέτρες στην αρχή …εκεί μόλις πας να βουτήξεις για να κάνεις λίγα ακροβατικά,μετά όμως μόνο άμμος! Το σκηνικό έχει ως εξής λίγες ξαπλώστρες, στη στιγμή σε εξυπηρετούν οι άνθρωποι της παραλίας, κόσμος νέος, μικρά παιδιά, οικογένειες, και μερικοί που κάνουν τις βουτιές τους από τα ιστιοπλοϊκα.

IMG_4382
Κουκλί μέσα και έξω!

IMG_4313IMG_4265IMG_4381IMG_4374

Μετά από το μπάνιο φυσικά πρέπει κάτι να τσιμπήσουμε για να αναπληρώσουμε την ενέργεια! Φύγαμε για Άγιο Νικόλα και για αυθεντικό ισπανικό φαγητό στο Las Olas με θέα Αγκίστρι. H κυρία Μαρία με το συζυγό της και την κόρη της διατηρούν την ψαροταβέρνα πάνω ακριβώς στο κύμα, με τα μεγάλα ηλιοτρόπια να σε καλοσωρίζουν!Είχαμε πάρει από πριν τηλέφωνο και η παέγια θαλασσινών μας περίμενε ζεστή ζεστή.

IMG_4332
paella θαλασσινών
IMG_4331
μύδια με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο (καυτερούλι)
IMG_4333
τορτίγια to die for με πατάτες και κρεμμύδια παραγωγής τους

Μπορώ να πω ότι το φαγητό ήταν πλούσιο, χορταστικότατο και οι τιμές πολύ καλές! Για μένα άξιζε η τορτίγια(δεν σταματούσα να τσιμπάω) και τα μύδια με την καυτερή σάλτσα. Η παέγια, αν και το φαγητό για το οποίο είναι γνωστό το μαγαζί , δεν με ξετρέλανε,ούτε ήταν κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα δεν είναι λόγος για να κάνεις 30 λεπτά διαδρομή από τα Μέθανα μόνο για αυτό. Βέβαια σε συνδυασμό με την γαλήνη και την διαδρομή μέσα από τα ψαραχώρια ίσως εντέλει είναι μια καλή εξόρμηση.

Το βράδυ κάναμε μια βόλτα στην παραλιακή των Μεθάνων και πετύχαμε και μια εκδήλωση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών πράγμα που μας έφτιαξε τρελά τη διάθεση, καθώς όπου γυρνούσες όλο και έβλεπες κάποιον να κάνει καμιά στροφή.

Για βραδυνό δοκιμάσαμε τις νοστιμιές του Όστρια, με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, το οποίο και συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί έχει τρομερές τιμές και φρεσκότατο ψάρι!

Η βραδιά δεν γινόταν να κλείσει χωρίς μια βόλτα από το Remos! Τρομερή ατμόσφαιρα, με μουσική άκρως ανεβαστική αλλά στα σωστά επίπεδα και τέλεια προϊόντα! Διάλεξα μια τεράστια βάφλα με 3 μπάλες παγωτό και λιωμένη ζεστή σοκολάτα! Πόσο τέλειααα ήταν!

IMG_4383IMG_4358

IMG_4359
Υπερβολή οι 3 μπάλες παγωτό…αλλά έχει τόσες πολλές που δεν μπορούσα να διαλέξω

Την επόμενη μέρα και αφού εννοείται ξαναπήγα για μπάνιο στο Λιμνιώνα(δεν γινόταν να πάω αλλού..τον λατρεψα), πήρα τον δρόμο της επιστροφής αλλά από διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ήρθα! Αγαπώ τα χωριά και τα στενά δρομάκια που οδηγούν σε αυτά. Έτσι περνώντας από Μεγαλοχώρι και με κατεύθυνση προς το Ηφαίστειο έφτασα στο Βαθύ. Το Βαθύ είναι μικρό,πολύ μικρό..αλλά σίγουρα κάνοντας τη βόλτα σου ή τρώγοντας το υπέροχο φρέσκο ψάρι σου στον Τζίμη θα ευχόσουν να έμενες σε ένα από τα σπίτια που βλέπουν τα ιστιοπλοϊκά αραγμένα στο λιμανάκι.

Στον Τζίμη θα δεις ταμπέλα do not feed the cats. Δεν είναι τυχαίο – είναι πολλές και είναι και πολύ τολμηρές..δεν πρόλαβα να γυρίσω το κεφάλι μου και τσουπ μια είχε πάρει την βασιλική καρέκλα και ετοιμαζόταν για σάλτο στο τραπέζι!

IMG_4399
Βαθύ
IMG_4405
στραπατσάδα με γαρίδες και κρεμμύδι
IMG_4419
μπουγάτσα home made της στιγμής ζεματιστή

Στα Μέθανα έχεις πολλά ακόμα να δεις και να κάνεις! Μια μέρα δεν ήταν αρκετή! Θα ξανάρθω όμως αγαπημένα μου Μέθανα σας το υπόσχομαι..θα ξανάρθω, να δω την Καμένη γη, το Ηφαίστειο, την Κρασοπαναγιά, να κάνω καμιά θεραπεία στα λουτρά..

Πληροφορίες

  • Ξενοδοχείο Ακτή: Ακτή Σαρωνικού, 180 30 Μέθανα τηλ:22980 92387  www.aktimethana.gr
  • Las Olas: Άγιος Νικόλας  22980 32266
  • Όστρια Ψαροταβέρνα: Ακτή Σαρωνικού, Μέθανα 22980 92955
  • Remos: Στο στενό απέναντι από το ξενοδοχείο Ακτή, 22980 92775
  • Τζίμης Ψαροταβέρνα: Βαθύ – Λιμάνι, 22980 93040

 

 

Σχολιάστε