Λέσβος: Theofilos Paradise Boutique Hotel 4*

Πρόσφατα διαβάσατε τον πλήρη οδηγό που σας ετοίμασα για τη Λέσβο! Αν δεν τον έχετε διαβάσει ακόμα check here !

Θα μπω στο θέμα αλλά πρώτα θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι για μένα που παίζει βασικό ρόλο στο πως θα κυλήσει το ταξίδι μου! Η μαγική λέξη είναι ΥΠΝΟΣ. Στο δωμάτιο μου στην Αθήνα έχω μια σιδερένια επιγραφή την οποία αγόρα πριν 3 περίπου χρόνια, η οποία γράφει «Let her sleep, cause when she wakes she will move mountains». Με αυτή τη λεπτομέρεια προχωράω λέγοντας ότι όσο πιο πολύ απολάυσω τον ύπνο κατά τη διάρκεια της διαμονής σε ένα μέρος τόσο πιο πολλή όρεξη έχω για εξερεύνηση, αποδράσεις. Στη Λέσβο μέσα σε 2 μέρες κατάφερα και έκανα ενα γεμάτο roadtrip, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κοιμήθηκα ΤΕΛΕΙΑ. Αυτό οφείλεται στην τρομερή ατμόσφαιρα και φιλοξενία του Theofilos Paradise Boutique Hotel 4* .

img_9581img_9837

Το ξενοδοχείο

Πρόκειται για ένα αρχοντικό που χτίστηκε το 1912 και αναπαλαιώθηκε. Το αρχοντικό είναι το κεντρικό κτίριο με τη reception, την αίθουσα για το πρωινό, και σαλόνι στο ισόγειο, χαμαμ και σπα στον κάτω όροφο, και στον επάνω όροφο μερικά δωμάτια. Τα υπόλοιπα δωμάτια βρίσκονται σε 2 νέα κτίρια, τα οποία όμως έχουν ανεγερθεί στο ύφος του αρχοντικού ώστε να συμπληρώνεται η αίσθηση μεγαλοπρέπειας και πολυτέλειας στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο.

img_9650img_9652img_9591

Το ξενοδοχείο είναι το μοναδικό Boutique Hotel της Μυτιλήνης κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα σε όλη τη διάρκεια της διαμονής του. Η αριστοκρατικότητα, η ηρεμία, η πολυτέλεια, η ευγένεια, το χαμόγελο του προσωπικού, η καθαριότητα, η διακριτικότητα, τα υπέροχης αισθητικής έπιπλα και όλες οι υπηρεσίες που παρέχει πρόθυμα το προσωπικό κάνουν το Theofilos Paradise την μοναδική επιλογή για διαμονή στη Μυτιλήνη.

img_9568

Μεγάλο ατού του ξενοδοχείου είναι η τοποθεσία του. Πιο κέντρο δεν υπάρχει! 250μ. από το λιμάνι της Μυτιλήνης και μόνο 10 λεπτά με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο στενό παρόλα αυτά, οπότε όσοι έχετε ευαισθησία στο θόρυβο της πόλης δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα…από την άλλη δεν χρειάζεστε κανένα μεταφορικό μέσο πλήν των ποδιών σας για να περπατήσετε από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη. Το Κάστρο της Μυτιλήνης είναι σε απόσταση αναπνοής, το Γενί Τζαμί, απέναντι ο Άγιος Θεράποντας και όλα τα καφέ και εστιατόρια ακριβώς από κάτω!

H επιτομή του luxury staying σφραγίζεται με την πισίνα στο roof garden του ξενοδοχείου! Χαλάρωση, ήλιος, μπάνιο συνοδεία κοκτεϊλ και σνακ από το μπαρ! Αν θέλετε κάτι πιο…ζεστό προτιμήστε τις υπηρεσίες σπα και χαμάμ!Αν έχετε μαζί σας αυτοκίνητο, υπάρχει υπόγειο parking!

 

Τα δωμάτια

Ευρύχωρα δωμάτια, με όλες τις ανέσεις, έπιπλα ολοκαίνουργια στην αισθητική όμως του αρχοντικού, σικάτα, δεσπόζει το ξύλο και τα υπέροχα πλούσια υφάσματα. Για το κρεβάτι έχω να πω ότι ήταν εκπληκτικά άνετο, το μπάνιο είτε με ντουζιέρα με υδρομασάζ είτε  με μπανιέρα με υδρομασάζ, τεράστια, πεντακάθαρα, με προϊόντα περιποίησης και παντοφλίτσες. Τηλεόραση φυσικά υπάρχει, ψυγείο, πιστολάκι, κλιματισμός. Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα στο Theofilos Paradise Boutique Hotel που θα σας αφήσει παραπονεμένους. Είναι η καλύτερη επιλογή είτε βρίσκεται στη Μυτιλήνη για διασκέσαση, είτε για εργασία. Α, ξέχασα το Wi-fi, σας άγχωσα? Υπήρχε περίπτωση να μην έχει wi-fi? Έχει και πιάνει σούπερ!

 

Το πρωινό

Πρωινό στο Theofilos Paradise Boutique Hotel 4* και το λιγότερο που αισθάνεσαι είναι ότι είσαι βασιλιάς! Το βασικό : Όλα είναι σπιτικά, χειροποίητα με προϊόντα ντόπια! ΟΛΑ! Κάθε μέρα το πρωινό στο Theofilos Paradise Boutique Hotel 4* είναι μια νέα εμπειρία καθώς δεν είναι κάθε μέρα το ίδιο! Η ποικιλία είναι τεράστια και οι επιλογές πολλές! Οι αγαπημένες μου κα. Στέλλα και κα. Δέσποινα κάνουν μαγικά με τα χεράκια τους… για το χαμογελό τους δε…τι να πρωτογράψω!

Σκεφτείτε ό,τι χωριάτικη πίτα λαχταράτε: σπανακόπιτα, τυρόπιτα, μανιταρόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυροπιτάκια. Τώρα με τη φαντασία μυρίστε τα ζεστα αυγά μαγειρεμένα με ντοματούλα καγιανά, μπεικον, φρέσκο ψωμάκι. Special εμπειρία ο καφέ στη χόβολη ναι ναι καλά ακούτε… μη σκάτε αν δεν έχετε φτιάξει μόνοι σας ξανά… οι αγαπημένες Στέλλα και Δέσποινα θα σας βοηθήσουν.. πολλή ωραία εμπειρία για ανθρώπους ειδικά σαν και μένα που με τόσο τρέξιμο όλη μέρα ούτε με μπρίκι δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε καφέ. Φυσικά από το πρωινό δεν λείπουν τα κλασσικά αγαπημένα, τυράκια, αλλαντικά, ψωμιά, δημητριακά, γαλα, γιαούρτι, φρούτα και η μεγάλη ποικιλία τσαι.

Το κεφάλαιο γλυκά ξέρετε πως είναι το αγαπημένο μου… τι και αν είναι πρωινό! Τσουπ στο κέντρο μια γυάλινη βιτρίνα με 5 διαφορετικά γλυκά! Cheesecake, κορμός σοκολάτα, πάστες, τάρτες… σπιτικά όλα έ? Μη ξεχνιόμαστε!

 

 

***Ευχαριστώ πολύ το Theofilos Paradise Boutique Hotel 4* για την φιλοξενία! Καθώς και όλο το προσωπικό του που έκαναν την διαμονή μου στη Μυτιλήνη ξεχωριστή!***

7, Σκρά, Πάρκου Χατζηδήμου                                                                                                    81100 Μυτιλήνη Λέσβος
Τηλ: 0030 22510 43300
Fax: 0030 22510 48999
Email: info@theofilosparadise.gr,                                                        www.theofilosparadise.gr

 

 

Σχολιάστε