Έχω ένα πάθος… τα γλυκά!(file: Θεσσαλονίκη)

Ακούω συνέχεια να λένε δεν μπορώ να αντισταθώ στα γλυκά και και και …. Αυτό έχει διαφορά από αυτό που βιώνω εγώ με τα γλυκά. Για μένα το γλυκό είναι τέχνη για να το φτιάξεις, πόλεμος για να το φας και αναζήτηση όταν τρέχεις για να το βρεις… Με τρόμο ξεστομίζω κάθε φορά στους φίλους μου το : εεεε να μωρε 45 λεπτά απόσταση από δω κάνει ένα φοβερρρροοοό γλυκοοοοό.

Πέρασα το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και ομολογώ ότι οι άνθρωποι το χουν με το φαγητό!

Δυστυχώς από τη λιγούρα μου δεν άντεξα να αποθανατίσω όλα τα γλυκά που γεύτηκα για να σας τα παρουσιάσω. Πάρτε όμως μια γεύση:

Στο Clochard πήγα από περιέργεια να δω γιατί είναι τόσο τίγκα συνέχεια και για όλα αυτά τα βραβεία που κερδίζει κάθε χρόνο. Το φαγητό ήταν όντως εξαιρετικό – η ατμόσφαιρα υπέροχη – οι τιμές ήταν οκ σε σχέση με τα πιάτα, την φήμη, το χώρο και την εξυπηρέτηση. Τώρα ψέμματα να μην πω το συγκεκριμένο γλυκό είναι μόνο το εφέ που λιώνει η σοκολατένια μπάλα – δεν με εντυπωσίασε γευστικά, θεωρώ ότι με λίγωσε κιόλας. Στο menu βέβαια έχει και άλλες προτάσεις που θεωρώ ότι θα είναι αντάξιες του συνόλου.

Tip: Δοκιμάστε κάποιο άλλο γλυκό και περιμένω εντυπώσεις!

IMG_2853
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα namelaca caramelia, ημικαραμελωμένα φρούτα του δάσους, κιμπετί και αλμυρή σάλτσα καραμέλας.

 

Τις ημέρες του Πάσχα ήταν κλειστό – δεν το έβαλα κάτω όμως, πήγα και το επόμενο ΣΚ Θεσσαλονίκη και φυσικά έπρεπε να δοκιμάσω το διάσημο προφιτερόλ της πόλης, το οποίο είχε στοιχειώσει το μυαλό μου από την στιγμή που δυο ντόπιοι φίλοι μου, το εξύμνησαν.

Βήμα 1ο: Φτάνεις στο μαγαζί! cute δεν μπορείς να πεις!

IMG_3302

Βήμα 2ο: Πέφτεις πάνω στην επικάλυψη που θα διαλέξεις για το μπροστά-στα-μάτια-σου-φτιαγμένο-όπως-επιθυμείς-προφιτερόλ-σου.  (bitter,λευκή,γάλακτος,ζεστή σοκολάτα).

IMG_3296
Bitter,λευκή,γάλακτος και ζεστή σοκολάτα!

Βήμα 3ο: Τα σουδάκια ψήνονται κάθε μια ώρα, στο ατομικό μπαίνουν δυο και μπορείς να τα γεμίσεις είτε με κρέμα πατισερί ή ή τι σου χω…last minute entry … ή ή με παγωτό!!! Και δεν φτάνει μόνο αυτό διαλέγεις και dressing – εγω διάλεξα φυστίκι Αιγίνης όπως βλέπεις.

Βήμα 4ο: Πληρώνεις 3 ευρώ για το ατομικό σου προφιτερόλ, το παίρνεις και κάθεσαι στα πανέμορφα τραπεζάκια του Choureal και το εξαφανίζεις! Καλή απόλαυση!

IMG_3300
Ναι, το μοιράστηκα! γκρρρ

 

Στον κήπο του Θερμαϊκού βρέθηκα τυχαία – περνούσα απέξω ήταν τίγκα μπήκαμε! Το μαγαζί θα το παρουσιάσω σε άλλο post – πάω κατευθείαν στο γλυκό… Αρμενοβίλ κυρίες και κύριοι! Δεν είχα ξαναφάει…είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε..παγωμένο και με σος από προφιτερόλ,φυστικάκια και γύρω γύρω ντεκόρ καραμελίτσα! Άψογο! Το καλύτερο γλυκό που έφαγα στη Θεσσαλονίκη. Περιττό να σας πω ότι πήγα και 2η φορά για φαγητό…(οι άλλοι πήγαν για φαγητό,εγώ πήγα για το γλυκό). Αλλά η μοίρα μου έπαιξε σκληρό παιχνίδι. Αφού φάγαμε ζήτησα το αγαπημένο μου γλυκάκι…και άκουσα την φοβερή ατάκα…Δυστυχώς ΤΕΛΕΙΩΣΕ. εεεε οχι…ηρθα για γλυκό και με αφήνεις έτσι? Τλπ ανταμείφθηκα καθώς έμαθα ότι το γλυκό αυτό το βρίσκεις στο ζαχαροπλαστείο ΤΑΣΟΣ στο Πανόραμα  . Είπα γρήγορα ευχαριστώ και πέταξα για Πανόραμα!

IMG_2932
Αρμενοβίλ my love…miss you babe

 

Για το τέλος άφησα μια κλασσική αξία που συστάσεις δεν χρειάζονται! Εδώ το φρέσκο το triangle λεμε!

Ελπίζω να γλύκανα τη μέρα σας!

Για περισσότερες φωτογραφίες follow στο Instagram : blackswatch

 

Σχολιάστε