Τα καλύτερα εστιατόρια στη Λακωνική Μάνη!

Όλα όσα πρέπει να δοκιμάσετε στο ταξίδι σας στη Μάνη καθώς και τα δικά μου αγαπημένα εστιατόρια σε ένα άρθρο σκέτη κόλαση!

ΛΙΜΕΝΙ

ΤΑΚΗΣ – Αξία ανεκτίμητη και να μην έχεις βρεθεί στη Μάνη έχεις ακούσει ότι αυτή είναι η καλύτερη ψαροταβέρνα. Σίγουρα έχεις δει story με αστακομακαρονάδες δίπλα σε γαλαζοπράσινα νερά και πέτρινους πύργους. Αύγουστο, γιορτές και αργίες κάνε κράτηση! Όλα ολόφρεσκα, τιμές high όπως και η ποιότητα!

+ Η βάρκα που έρχεται ακριβώς μπροστά και αφήνει τα ψάρια

ΚΟΥΡΜΑΣ – Εξαιρετική ψαροταβέρνα, πάνω στη θάλασσα. Τρομερή εξυπηρέτηση, πάντα θα βρεις φρέσκο ψάρι.

+ Βρίσκεις τραπέζι ακόμα και το καλοκαίρι χωρίς κράτηση με μικρή αναμονή

ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΠΟΥΛΟΣ – Αγαπημένο μου μαγαζί. Όλα προσεγμένα, πεντανόστιμα και προσεγμένα. Η κουζίνα του Πούλου δεν σταματά κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη! Φέτος απογείωσε και την τσουχτή (μανιάτικη μακαρονάδα με μυζήθρα και τηγανιτό αυγό), αν είναι να τη δοκιμάσετε προτείνω με διαφορά τη συγκεκριμένη version! Τοπ το κεμπάπ, τζατζίκι, κολοκυθοκεφτέδες και lemon pie!!

+ Μεγάλες μερίδες

ΑΛΕΠΗΣ – Κρέατα ψητά, πολύ καλές τιμές, καθαριότητα. Ωραίο καλαμάκι χοιρινό, τηγανιτές πατάτες, τζατζίκι όλα φρέσκα και καλοψημένα!

ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΕΤΡΟΣ – Για μαγειρευτά, κόκκορα, πίτες, φαγητά φούρνου και κατσαρόλας κάνεις στάση εδώ! Αγαπημένη μου η κολοκυθόπιτα!

ΓΛΥΚΑ – Τους καλύτερους λουκουμάδες, χωρίς περιττό λάδι, φρέσκους, μοσχοβολιστούς.. θα τους φας στο μαγαζάκι με τα γλυκά δίπλα από τον Πούλο…μπαίνω τόσο φουριόζα για λουκουμάδες που συνειδητοποίησα ότι δεν έχω κοιτάξει το όνομα του μαγαζιού.

ΓΑΡΔΕΝΙΤΣΑ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ – Local όσο δεν πάει! Παλιά ο δρόμος πέρναγε μπροστά από τη ταβέρνα. Τώρα θα κανείς μια μικρή παράκαμψη και θα φτάσεις! Όλα ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή! Φρέσκα κρέατα, νοστιμότατα ορεκτικά και σε σωστές τιμές.

ΣΤΑΥΡΙ

ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ – Ένα θα πω: όσους καλεσμένους μου έχω πάει σε αυτή την απίστευτη ταβέρνα, δεν μπορούν να ξεχάσουν το φαγητό με τίποτα! Ψητά καλαμάκια, τζατζίκι, πατάτες, σαλάτα και κρασί και θα θέλετε να πηγαίνετε κάθε μέρα! Η αγαπημένη μου κυρία Άννα είναι στη κουζίνα, στα τραπέζια, με το πιο όμορφο χαμόγελο και ο σύζυγος της ψήνει! Ανοιχτά μετά τα μέσα Ιούνη και μετά τις 19:30. Δυστυχώς μετά από 25 χρόνια το αγαπημένο μου μέρος δεν θα μας περιμένει πια. Το 2022 η διεύθυνση αλλάζει και κάτι νέο θα πάρει τη θέση του. Ελπίζω να είναι αντάξιο!

ΑΛΥΚΑ

MATAPAN – Pizza & Wine. Βεβαίως όλα τα έχει η Μάνη! Στη μέση του πουθενά λοιπόν στο χωριό Άλυκα άνοιξε πριν λίγα χρόνια ένας υπέροχος χώρος, προσεγμένος, με τρομερή αισθητική. Μικρός κατάλογος, 3 σαλάτες (Asian και Κινόα προτιμήστε), pizza στον ξυλόφουρνο και κρασί. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, το ζυμάρι της πίτσας ψημένο στην εντέλεια. Η πίτσα για κάποιον που είναι καλοφαγάς μπορεί να του φανεί μικρή. Από φέτος το καλοκαίρι (2021) το μενού περιλαμβάνει και pasta.

+ Αισθητική του χώρου & εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αγαπάμε τα πάρτυ με guests που ανεβάζουν τη νυχτερινή ζωή του τόπου μας!

ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΕΝ ΠΛΩ – Πίτες, κρεατικά και ψαρικά. Μεγάλες μερίδες, γρήγορο σέρβις. Μπροστά στη θάλασσα του Κότρωνα. Το 2022 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου με την ίδια ποιότητα και γεύση.

+ Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το μπανόφι.

Κράτηση όπωσδηποτε το καλοκαίρι.

ΑΛΥΠΑ

ΑΛΥΠΑ – Αγαπημένη παραλία, αγαπημένο ταβερνάκι. Εδώ έχουν γυριστεί ταινίες και διαφημίσεις. Πριν κάνεις τη βουτιά σου κλείσε ένα τραπέζι και διάλεξε το ψαράκι σου.

+ Υπέροχη τοποθεσία, καλές τιμές

ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ

ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ – Σε αυτό το όμορφο χωριό θα βρείτε την ομώνυμη ταβέρνα. Ανεβαίνετε με το αυτοκίνητο, μη φοβηθείτε ότι πάτε στο πουθενά, μόλις φτάσετε η θέα αλλά και το φαγητό θα σας ανταμείψουν! Τεράστιες μερίδες, σε πολύ καλές τιμές! Προτιμήστε να πάτε πριν νυχτώσει για να δείτε τη θέα πανοραμικά! Κρεατικά καλοψημένα, ορεκτικά και μεζέδες για μερακλήδες σε ένα οικογενειακό περιβάλλον!

Κράτηση οπωσδήποτε το καλοκαίρι!

Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες από τα ταξίδια μου, ακολουθήστε με στο Instagram. Για να δείτε μέρη και δραστηριότητες από τη Μάνη, μπείτε στα highlights με τίτλο «Laconian Mani».

Σχολιάστε