Σαντορίνη, η καλύτερη στιγμή να την επισκεφτείς είναι τώρα! (Μέρος 1ο)

Έχεις ένα Σαββατοκύριακο ελεύθερο; Αν ναι, ήρθε η ώρα να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια για το πιο πολυφωτογραφημένο νησί της Μεσογείου. Μόλις 35 λεπτά στον αέρα και φτάνεις Σαντορίνη με άνεση και ασφάλεια.

Πρώτη φορά πήγα στη Σαντορίνη μόλις αποφοίτησα από το λύκειο, αφού μια από τις φίλες μου είναι από την Περίσσα! 17 χρονών κοριτσοπαρέα στη Σαντορίνη, τα λεωφορεία αγαπημένο μας μέσο μετακίνησης, οι μακαρονάδες στην πλατεία των Φηρών ο γευστικός μας παράδεισος, το Koo και το Enigma ο απόλυτος προορισμός και για Οία και ηλιοβασίλεμα ούτε λόγος! Από τότε πήγα ξανά πάρα πολλές φορές και πιο πρόσφατα φέτος τον Ιούλιο με αφορμή ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Η φετινή σύντομη εξόρμηση στη Σαντορίνη όμως ήταν συγκλονιστική και έχω πειστεί ότι τώρα είναι η στιγμή να πάτε και εσείς. Θα μου πείτε Ντιάνα όλα τα νησιά φέτος θα είναι διαφορετικά. Δεν διαφωνώ, αλλά σε κανένα νησί η διαφορά δεν θα είναι τόσο αισθητή. 

Ένα Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη αεροπορικώς, ξεκινάμε:

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος – πρωινή πτήση με Aegean.

Οι διαδικασίες ελέγχου και παράδοσης αποσκευών γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ. Online check in, touchless έλεγχος ταυτότητας και επιβίβαση με σειρά ανάλογα τη θέση. Όλα σωστά οργανωμένα, με απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφάλειας. Διευκρινήσεις: 1)Φοράμε τη μάσκα μας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος. 2)Στην καμπίνα επιτρέπεται μια χειραποσκευή (π.χ μια βαλίτσα 8kg, ή μια τσάντα ώμου όχι και τα 2

Μη το σκέφτεσαι κλείσε τα εισιτήρια σου εδώ

35 λεπτά πιο μετά…

Φτάσαμε στη Σαντορίνη!!

Έχω συγκεντρώσει για εσάς τα μέρη που μπορείτε να δείτε μαζί, ώστε να είστε προετοιμασμένοι και να μη χάσετε χρόνο αυτές τις μέρες σε περιττές μετακινήσεις.

Μεταφορικό μέσο στο νησί: Αυτοκίνητο ή μηχανάκι θα κάνει το ταξίδι σας πολύ πιο άνετο. Στα θετικά ότι θα βρίσκετε να παρκάρετε εύκολα. Τοπικά λεωφορεία διασχίζουν το νησί από άκρη σε άκρη με συχνά δρομολόγια και συνέπεια, οικονομική επιλογή αν είστε τυπικοί στο χρονοδιάγραμμα σας. Αποφύγετε τα ταξί, οι χρεώσεις συχνά είναι υπερβολικές.

Φάρος – Ακρωτήρι – Βλυχάδα – Περίβολος – Άγιος Γεώργιος – Περίσσα – Καμάρι

Διαλέξτε μέρος και παραλία. Μαύρες παραλίες λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους. Είτε προτιμάτε ξαπλώστρες και φαγητό είτε όχι τα παραπάνω μέρη τα έχουν όλα. Από πολύ ακριβά μαγαζιά με υπέροχο design, διεθνή κουζίνα, θαλασσινά, μικρά ταβερνάκια με υπέροχους μεζέδες, sunbeds, μαξιλάρες, καθαρά νερά και πολύ πολύ χώρο για όλους! 

Φάρος: Akro Beach Bar στα Μέσα Πηγάδια. Μαγικό σκηνικό. Από εδώ μπορείτε να πάρετε και θαλάσσιο ταξί για την Κόκκινη Παραλία. (για το 2020 το beach bar – restaurant θα είναι κλειστό, οπότε προμηθευτείτε νερό και σνακ.) €€€

Ακρωτήρι: Γιώργαρος Ταβέρνα  Φρέσκα ψάρια, μιας και ο ιδιοκτήτης είναι ψαράς και τέλεια θέα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; €€€

Επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, διαβάστε εδώ ένα υπέροχο, αναλυτικό άρθρο για την ιστορία του Ακρωτηρίου.(Για το 2020 καλό θα ήταν να ενημερωθείτε τηλεφωνικά πριν πάτε.)

Βλυχάδα: Theros Wave Bar Μια όμορφη παραλία για όλες τις ώρες. Οργανωμένη. €€

Το ψαράκι Υπερηψωμένο ταβερνάκι με υπέροχη θέα και φρέσκους μεζέδες. €€

Περίβολος : Seaside – Φανταστικός χώρος, αναπαυτικά κρεβάτια – ξαπλώστρες, sushi, εκλεκτά πιάτα και τέλεια κοκτέιλ. Χρειάζεται κράτηση. €€€€€

Forty one: Αν βρεθείτε εκεί νωρίς οι απλές ξαπλώστρες με ομπρέλα είναι δωρεάν μόνο με κατανάλωση. Τα sunbeds χρεώνονται. Γρήγορη εξυπηρέτηση και ευγενικό προσωπικό. Πιάτα για όλες τις ώρες. Με κέρδισε κατευθείαν αφού έχει και ναργιλέ. €€

Κόκκινη Παραλία: Αγαπημένο spot. Όσο κόσμο και να έχει μόλις μπεις στη θάλασσα και κοιτάξεις προς τα έξω τα επιβλητικά βράχια χαλαρώνεις αμέσως!

Περίσσα: Φραντζέσκο – Φρέσκο ψάρι, μεζέδες, η καλύτερη φάβα του νησιού και θηραϊκό κρασί, πάνω στην παραλία της Περίσσας. €€

Καμάρι: Cine Kamari – Ένα από τα δέκα πιο όμορφα θερινά σινεμά της Ευρώπης σύμφωνα με άρθρο της Guardian. 

Πύργος Καλλίστης – Μεγαλοχώρι – Έξω Γωνιά 

Πύργος Καλλίστης: Το χωριό διαμάντι της Σαντορίνης. Περπατήστε το καλοκαίρι, αλλά βάλτε στο πρόγραμμα να επανέλθετε Πάσχα, συγκεκριμένα στην περιφορά του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή. Το χωριό γεμίζει με γυάλινα φαναράκια το ένα δίπλα στο άλλο κάθε μισό μέτρο περίπου και το θέαμα είναι απλά συγκλονιστικό. Η διαδρομή προς το Castelli συναρπάζει, αλλά αν θέλετε να δείτε το χωριό «τυλιγμένο» στις φλόγες κατεβείτε κάτω στον κεντρικό δρόμο, σηκώστε το βλέμμα και…magic exists. Υπέροχα vibes και το καλοκαίρι, με μαγαζιά όπως το Μπρούσκο για πρωινό και μεζέδες, αξεπέραστη θέα από το Francos BarCava Alta για υπέροχα πιάτα συνοδεία κρασιού.

+αφιερώστε 30 λεπτά στον Προφήτη Ηλία, ανεμπόδιστη θέα, ηρεμία και κατάνυξη σε αυτό το γραφικό εκκλησάκι.

Έξω Γωνιά: Δυο είναι οι προορισμοί στην Έξω Γωνιά:

Karpimo & Fertimo Suites, η αποκορύφωση του interior design και των luxury λεπτομερειών συναντάει την ηρεμία, την άνεση και την εγκάρδια φιλοξενία. Ζευγάρια, οικογένειες ή παρέα φίλων στο Karpimo & Fertimo Suites θα απολαύσετε τη διαμονή σας στη Σαντορίνη χωρίς να χάνεται την ιδιωτικότητα σας, από ανθρώπους που θέλουν να φωτογραφηθούν μέσα στο μπαλκόνι του δωματίου σας. Σίγουρα ακούγεται παράξενο, αλλά ακόμα και αυτή τη χρονική στιγμή που οι επισκέπτες στο νησί είναι πολλοί λιγότεροι, σε σημεία άκρως τουριστικά (ειδικά σημεία με θέα την Καλντέρα) τα καταλύματα δεν μπορούν να προσφέρουν εγγυημένα ηρεμία και χαλάρωση. + Οι ιδιοκτήτες είναι locals και θα σας προτείνουν τα καλύτερα μέρη στο νησί. Σίγουρα θα επιστρέψω και το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Το 2ο Must στην Έξω Γωνιά (drums & trumpets plz) το εστιατόριο Μεταξύ Μας . ‘Ηρθε ο Κρητικός και άνοιξε σε ένα σημείο μαγαζί που πριν 5 χρόνια οι ντόπιοι του έλεγαν μα τι πας να κάνεις, ποιος θα έρθει σε αυτό το σημείο να σε βρει και άλλα αισιόδοξα, για να μη μακρηγορώ, κάντε κράτηση γιατί το φαγητό εδώ είναι σε άλλο επίπεδο και δεν κουνιέται φύλλο! + οι μερίδες στα κρέατα είναι πολύ μεγάλες  – δοκιμάστε λευκή μελιτζάνα!

Μεγαλοχώρι: Venetsanos Winery Υπέροχος συνδυασμός για θέα στην Καλντέρα και δοκιμή κρασιού. Προτείνω να κλείσετε τη δοκιμή σας απογευματινή ώρα ώστε να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα.

Αλισάχνη: Art & Wine Cellar … Αρκεί για να το χαρακτηρίσω must visit!

Μεταφορικό μέσο στο νησί: Αυτοκίνητο ή μηχανάκι θα κάνει το ταξίδι σας πολύ πιο άνετο. Στα θετικά ότι θα βρίσκετε να παρκάρετε με λίγες γύρες αν πρόκειται για high season (για τα μέρη που προτείνουμε σε αυτό το μέρος του άρθρου, όχι στην Οία!). Τοπικά λεωφορεία διασχίζουν το νησί από άκρη σε άκρη με συχνά δρομολόγια και συνέπεια, οικονομική επιλογή αν είστε τυπικοί στο χρονοδιάγραμμα σας. Αποφύγετε τα ταξί, οι χρεώσεις συχνά είναι υπερβολικές.

Αν είστε ζευγάρι προτιμήστε off season εποχή για να πάτε

Αν είστε παρέα και θέλετε κόσμο και γνωριμίες προτιμήστε high season

Μείνετε συντονισμένοι έρχεται και το 2ο μέρος για τη Σαντορίνη με Οία, Καλντέρα, Φηρά, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι….

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σαντορίνη, η καλύτερη στιγμή να την επισκεφτείς είναι τώρα! (Μέρος 1ο)

Σχολιάστε