Αλεξανδρούπολη και το καλοκαίρι!

Όλα αυτά τα χρόνια η Αλεξανδρούπολη για μένα ήταν συνδεδεμένη με τα ταξίδια μου στην Κωνσταντινούπολη.  Ανατολή και Δύση, Ευρώπη και Ασία. Ούτε που προλάβαινα να την γνωρίσω.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή όπου θα είχα λίγο παραπάνω από μισή μέρα για να δω? την Αλεξανδρούπολη!

(δεν ξέρω αν σου έχω πει ότι ασχέτως αν ένα ταξίδι είναι γρήγορο ή μπορεί να θεωρηθεί κουραστικό, δεν υπάρχει περίπτωση να πω όχι, ή να ζητήσω χρόνο για να το σκεφτώ.. Με το που πέσει η πρόταση ή η ιδέα στο κεφάλι μου έχω σχεδόν οργανώσει τα βασικά..πώς θα πάω, που θα μείνω)

IMG_4687

Φοράμε το καπέλο μας λοιπόν και φεύγουμε…για Δεδέ Αγατς.

Καλά διάβασες αυτό ήταν το όνομα της Αλεξανδρούπολης μέχρι τις 8 Ιουλίου 1920. Αλήθεια εσύ ξέρεις από που πήρε το όνομα της η πρωτεύουσα του νομού Έβρου;

8 Ιουλίου 1920 λοιπόν και τη Δεδέ Αγατς επισκέπτεται ο βασιλιάς Αλέξανδρος Α’, προς τιμήν του ο δήμαρχος δίνει το όνομα του στην πόλη και από δω και πέρα ονομάζεται Αλεξανδρούπολη.

IMG_4695
Πάντα έχω ένα βιβλίο μαζί μου, ακόμα και όταν πρόκειται για πτήση 40 λεπτών
IMG_4696
Landed! #dimokritosairport

Μόλις βγήκα από το αεροπλάνο το πρώτο που αισθάνθηκα ήταν ο καυτός ήλιος της Αλεξανδρούπολης που με καλωσόριζε. Ήταν αργά το απόγευμα και αποφάσισα να κατευθυνθώ προς την πόλη, να την περπατήσω. Μεγάλοι δρόμοι, κόσμος που περπατάει, μαγαζιά γεμάτα ζωή, παιδικές φωνές ήταν οι εικόνες που κράτησα. Μια πόλη 60000 κατοίκων που σε αγκαλιάζει και σε καλεί να ζήσεις στους ρυθμούς της. Ένιωσα ότι οι άνθρωποι εδώ είναι δραστήριοι.

First stop: Πάρκο Προσκόπων – Η απόλυτη έκπληξη

Όση ώρα περπατούσα η αλήθεια είναι ότι δεν έβλεπα πολύ πράσινο…Μέχρι που ξαφνικά το είδα όλο μαζεμένο στο Πάρκο Προσκόπων. Πράσινο, άνθρωποι που τρέχουν, αθλούνται στα πραγματικά σύγχρονα όργανα γυμναστικής, παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, ψηλά πεύκα, υπέροχο καφέ που μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και ένα δημοτικό θέατρο. Αποφάσισα να πιω ένα χυμό στο καφέ, να χαλαρώσω και να σχεδιάσω το βράδυ μου. Από τους ευγενάστατους υπαλλήλους ενημερώθηκα ότι στο πολύ καλά ενημερωμένο site του Δήμου θα βρω όλες τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί η πόλη.

Όντως το site είναι ενημερωμένο φοβερά και σας συνιστώ πριν επισκεφτείτε την Αλεξανδρούπολη να το συμβουλευτείτε. (link εδώ)

Στην Αλεξανδρούπολη οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν τον πολιτισμό γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς ότι κάθε μέρα για περίπου 2 μήνες κάθε βράδυ υπάρχει μια εκδήλωση: μουσική, χορός, θέατρο… τα πάντα ο παράδεισος μου είναι εδώ!

Αποφάσισω λοιπόν να παρακολουθήσω τη σημερινή εκδήλωση, η οποία ήταν λίγο έξω από τις συνηθισμένες επιλογές μου…Λίμνη των Κύκνων – Russian Ballet Theatre σε περιοδεία. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική καθώς δεν έχω ξαναπαρακολουθήσει μπαλέτο, με λίγο ψάξιμο από γνωστούς και φίλους έμαθα ότι πρόκειται για την παράσταση της Αθήνας και ότι όπου πάει είναι sold out και «Μη τη χάσεις θα ξετρελαθείς και είναι μοναδικη παράσταση».

IMG_4495

Ευτυχώς δεν κράτησα την κακιά συνήθεια που έχω να πηγαίνω 1 λεπτό νωρίτερα οπουδήποτε, γιατί δεν μιλάμε απλά για sold out μιλάμε για πανικό για ένα εισιτήριο. Βρήκα μια θέση και με περιέργεια περίμενα να ξεκινήσει. Εντάξει που να υποκλιθώ στον Tchaikovsky για το αριστούργημα του ή στους 24 χορευτές που με έκαναν να θυμηθώ για άλλη μια φορά την μόνιμη απορία μου γιατί πρέπει να είμαι το μοναδικό παιδάκι-κοριτσάκι που η μαμά του δεν το πήγε ποτέ μπαλέτο…

Με τόσο χορό μου άνοιξε η όρεξη λοιπόν…Ώρα για φαγητό και για παρέα. Όσο μεγαλύτερη η παρέα τόσο πιο πολλά και διαφορετικά τα πιάτα!

Φεύγουμε από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και κατευθυνόμαστε για την Μάκρη 17 χλμ απόσταση. Εκεί μας περιμένει η ταβέρνα του Αη Γιώργη που ίσως είναι η πιο όμορφη, προσεγμένη – gourmet ταβέρνα που έχω πάει. Θάλασσα, φεγγάρι, ούζο και υπέροχες δημιουργίες που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Προτείνω όλα όσα δοκίμασα: Σαλάτα πολίτικη, μαστέλο, ταλαγάνι, ριζότο σουπιάς, κριθαρότο θαλασσινών, φιλέτο μόσχου, κορμό σοκολάτας… όλα εξαιρετικά και όσο πιο value for money γίνεται.

 

IMG_4705
Άη Γιώργης by night! Full moon!

Ο Αή Γιώργης γρήγορα έγινε ο παράδεισος μου αφού από κάτω πολύ αχνά έβλεπα ομπρέλες, κρεβάτια και ξαπλώστρες.. Καλά καταλάβατε την επόμενη μέρα θα απολάμβανω εδώ το μπάνιο μου! Υπέροχη μου Αλεξανδρούπολη όλα τα έχεις!

Η επόμενη μέρα θα με έβρισκε στο Ocean 6 beach bar στην παραλία της Μάκρης.  Οι υπάλληλοι σε εξυπηρετούν άψογα και ταχύτατα σε τακτοποιούν σε ξαπλώστρες. Extra bonus το κουτάκι που κλειδώνει για να βάζεις κινητά, χρήματα, γυαλιά (χωρίς χρέωση).

Θα μπορούσα να παραλείψω ότι δεν θα ήταν εφικτό να φύγω και να μην απολαύσω και σήμερα τα πιάτα του Άη Γιώργη!

IMG_4786

IMG_4720
Αή Γιώργης και το επόμενο μεσημέρι!

IMG_4732

Μετά από αυτό επιστροφή στην Αθήνα! Next stop Ηράκλειο!stay tuned !

Συνοπτικά οι λόγοι για να πας Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι:

  • Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πολύ οικονομικά αυτή την περίοδο
  • Είναι μια πόλη γεμάτη ζωή
  • Εκδηλώσεις σε καθημερινή βάση για όλη την οικογένεια και όλα τα γούστα
  • Οικονομική πόλη σε φαγητό και διαμονή
  • Κομβικό σημείο για μονοήμερες αποδράσεις
  • Χαμογελαστοί άνθρωποι

Καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη λοιπόν!

 

Σχολιάστε