Πάτμος: Σικάτη «Αποκάλυψη»

Η Πάτμος είναι η αριστοκράτισσα των Δωδεκανήσων. Αν ήταν γυναίκα θα λέγαμε ότι έχει φυσική ομορφιά, που δεν χρειάζεται στολίδια για να αναδειχθεί. Η σικάτη πλευρά των διακοπών αναμφισβήτητα ακούει στο όνομα Πάτμος.

Γνωρίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, περνάνε τα καλοκαίρια τους στην Πάτμο. Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή για τη Βάσω και το Δημήτρη. Που κολλάει η Βάσω και ο Δημήτρης θα μου πείτε; Κολλάνε! Γιατί παντρεύτηκαν στην Πάτμο! ΝΑΙΙΙΙΙ! έτσι να παντρεύεστε όλοι σε μέρη που δεν έχω πάει! Σας αγαπώ! Δεν θα πω πολλά αλλά θα δείτε ότι η νύφη είναι κούκλα, (και ο γαμπρός, αλλά εγώ είμαι της νύφης) και η Πάτμος απίστευτη και ο γάμος ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ και περάσαμε όλοι υπέροχα!

Στα του νησιού:

Το ταξίδι με το καράβι διαρκεί αρκετές ώρες, αλλιώς με αεροπλάνο φτάνετε Κω και από εκεί καράβι για Πάτμο. Η διαμονή ειδικά τον Αύγουστο θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια τίμια σχέση ποιότητας – τιμής. Εγώ διάλεξα να μείνω στη Σκάλα στο Acqua Blue Boutique Hotel. Ξεχώρισα την άψογη φιλοξενία, καθώς και το φοβερό πρωινό με το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, την ομελέτα, κέικ, ψωμάκια και  αρκετές ακόμα επιλογές που ετοιμάζονται επιτόπου!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Κάμπος : Εμείς εδώ τα σπάσαμε! Pre- wedding party με bbq, sup, ποτά, χορό, ξαπλώστρες. Υπέροχη παραλία οργανωμένη και watersports και George’s Place.

dv-21
Καμπος (ph. emotional frames)
dv-30
Κάμπος (ph.emotional frames)

Πέτρα: Οργανωμένη παραλία, με πεντακάθαρα νερά, χοντρό βότσαλο. Η Πέτρα της Καλικατσούς προσφέρει θέα στην παραλία. Σύμφωνα με το μύθο η Πέτρα της Καλικατσούς ήταν ιερό της Αφροδίτης, λέγεται ακόμα ότι ήταν το ερημητήριο μοναχών μέχρι το 14 αιώνα.

Άγριο Λιβάδι: Οργανωμένη με πεντακάθαρα νερά, και αρκετές οικογένειες!

Λιβάδι του Γερανού: Μη οργανωμένη παραλία, υπάρχουν κάποια δέντρα για σκιά. Γυμνιστών + pet-friendly.

temporary-167
Λιβάδι του Γερανού

Ψιλή Άμμος:Μη οργανωμένη παραλία, πρόσβαση με καραβάκι από Σκάλα ή 30 λεπτά περπάτημα.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου : Το 1999 η Μονή κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Σήμερα χιλιάδες πιστοί φτάνουν στην Πάτμο κάθε χρόνο για να την επισκεφθούν. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1088 προς τιμή του Αγίου. Φυσικά στην είσοδο της Μονής θα σας κυνηγάνε φωτογράφοι για να αποθανατίσουν τη στιγμή.

Ιερό Σπήλαιο: Ο χώρος είναι άριστα οργανωμένος και μπορείτε να ξεναγηθείτε και να γνωρίσετε όλη την ιστορία του με κάθε λεπτομέρεια. Ο πάτερ του σπηλαίου είναι εξαιρετικός αφηγητής και κάθε μισή ώρα διηγήται την ιστορία του πως ο Άγιος Ιωάννης συνέγραψε εδώ την Αποκάλυψη καθ’ υπαγόρευση του Θεού το 95μ.Χ. Must, ο χώρος σε συνδυασμό με την παραστατικότητα του πάτερ θα σας καθηλώσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Διασωζουσας: Εδώ έγινε το μυστήριο, μικρό, όμορφο εκκλησάκι. Από το προαύλιο ηλιοβασίλεμα που σε μαγνητίζει.

ΕΞΟΔΟΣ ΦΑΓΗΤΟ – ΠΟΤΟ

Ναυτίλος: Για πρωινάρα με θέα που κόβει την ανάσα! €

Αστοιβή: Όλη η high society το βράδυ απολαμβάνει το φαγητό της σε αυτό τον όμορφο χώρο,ευφάνταστα πιάτα, όχι όλα το ίδιο γευστικά. Φοβερά κοκτειλς. €€€€

Μπενέτος: Ενα all time classic εστιατόριο, με ατμοσφαιρική αυλή και πολύ ψαγμένη κούζινα. €€€

Λάμπη: Για καλοψημένο ψάρι πάνω στο κύμα €€€

Κτήμα Πέτρα: Μετά το μπάνιο στην Πέτρα, κάντε μια στάση για τοπικά προιόντα στην αυλή του εστιατορίου. Ευγενικό προσωπικό, πιάτα νορμάλ σε γεύση, απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. €€

temporary-61

Λιβάδι των Καλογήρων: Σε ένα από τα πιο απόμερα μέρη του νησιού, σε μια μεγάλη έκταση όπου τα χωράφια αξιοποιούνται για αγροτικούς λόγους, εκεί στη μέση του τίποτα υπάρχει μια καντίνα, τόσο διαφορετική. Με φυλλωσιές, έντονα στολισμένη με ζωγραφιές, κολοκύθες, ένα cult σκηνικό, μια οικογενειακή μικρή επιχείρηση, που μολις κάτσεις δεν θες να φύγεις. Ουζομεζέδες, ομελέτες, καλαμάκια κοτόπουλο και κεμπάπ, λαχανικά και ό,τι υπάρχει από την παραγωγή της ημέρας καθώς τα περισσότερα προϊόντα είναι μαζεμένα από τα γύρω χωράφια. Χαλαρές μουσικές επιλογές. €

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το τρεχαντίρι: Εξαιρετικό! Μεγάλες μερίδες, εξαιρετικά και τα θαλασσινά και τα ψάρια, οι τιμές σε σχέση με τη ποιότητα πολύ χαμηλές! Το συστήνω ανεπιφύλακτα! €

temporary-67

Νέτια: Το μενού εδώ έχει τα πάντα. Θα σας το πρότεινα για μαγειρευτά. Μεγάλες μερίδες, χαμηλές τιμές, τα υπόλοιπα πιάτα μέτρια. €

Cris: Υπερηψωμένο μπαλκόνι μπροστά στη θάλασσα. Υπέροχα πιάτα, σε έναν όμορφο χώρο με θέα το λιμάνι αλλά και το κάστρο. Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και κοκτειλς. €€

Στοά & Πουγκί: Στη Χώρα, στην προστατευόμενη από τον αέρα πλατεία, το καλοκαίρι οι θαμώνες από ολα τα μαγαζιά γίνονται μια μεγάλη παρέα. Για καφέ και ποτό.

Βαγγέλης: Μεσογειακή Κουζίνα, Χώρα. €€

temporary-51

Consolato: Για after καταστάσεις!

Island Shopping

Ego: Μοναδικά swimwear-beachwear και αξεσουάρ επιλογές της Νίκης! Μοναδικά κομμάτια για την παραλία, θα λατρέψετε τις τσάντες θαλάσσης! Σκάλα

Esthir Boutique: Shopaholics του καλοκαιριού ενωθείτε!

Ζαφειρία: Καφτάνια, σανδάλια, κοσμήματα, φωτιστικά, μαξιλάρια, μαγιό, ρούχα όλα επιλογές από ξεχωριστά, ιδιαίτερα brands.

Ιμάτιο: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπεις στο Ιμάτιο. Μάλλον θα ναι το πρώτο μαγαζί που θα μπεις! Πολύ μου άρεσε!

Citria: Θα λατρέψετε τις βιτρίνες του!

Thanos one off: Ξεχώρισα τα Lucky eye pendants! Κοσμήματα για όλα τα γούστα! Σκάλα & Χώρα

ΑΩ: Χειροποίητα κοσμήματα Ελλήνων σχεδιαστών.

Χριστόδουλος: Παραδοσιακά γλυκά και σε συσκευασίες δώρου.

not to be missed 

  • Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου
  • 15 Αυγούστου μεγάλο πάρτυ στην παραλία του Κάμπου στο George’s place

img_0267

Άφησα για το τέλος κάτι που δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου, και το έχω συνδέσει 100% με την Πάτμο! Ακούει στο όνομα Moke! Και φωτογράφισα όσο είδα εκτός από το 1ο γιατί μετά κατάλαβα ότι κάτι παίζει με τα Moke στο νησί. Αν κάποιος ξέρει ας μου εξηγήσει πως και γιατί βρέθηκαν όλα αυτά τα χαριτωμένα, χρωματιστά αυτοκίνητα στο ίδιο μέρος!

Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στην πιο όμορφη νύφη που έχει δει η Πάτμος!

Σχολιάστε