Πήλιο: Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel & Guesthouse

Το αρχοντικό γνωστής οικογένειας της Μακρινίτσας μετατρέπεται σε boutique hotel με πανοραμική θέα στον Παγασητικό και τον Βόλο και σε περιμένει όλο το χρόνο.

Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν ο Γιώργος Καραμαρλής πήρε το Αρχοντικό του παππού του και έφτιαξε τα πρώτα δωμάτια στη Μακρινίτσα. Τα επόμενα χρόνια προστέθηκαν και άλλα 2 παραδοσιακά αρχοντικά τα οποία ενώθηκαν με το πρώτο με μαρμάρινες σκάλες, και πλακόστρωτα εσωτερικά δρομάκια και έτσι δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα καταλυμάτων.

Βασική δραστηριότητα της οικογένειας πάντα ήταν η χρυσοχοϊα κάτι που ανακάλυψα σε μια από τις συζητήσεις μου με την Εύη, σύζυγο του Γιώργου, καθώς της εξηγούσα πως προέκυψε η ονομασία του blog. H Εύη έχει πολλά προσόντα κάτι που διακρίνεις από τα πρώτα λεπτά, είναι δραστήρια και δυναμική όμως αυτό που κέρδισε εμένα πραγματικά είναι ο τρόπος που μου μιλούσε για το ξενοδοχείο, για την ιστορία των κτιρίων και της οικογένειας, ένιωθα ότι με τις περιγραφές της με ταξίδευε πίσω στο 1800.

LEJO3889

Έπέλεξα τα Αρχοντικά Καραμαρλής τέσσερις μέρες την περίοδο του Πάσχα και το σίγουρο είναι πως αν δεν είχα να γυρίσω όλο το Πήλιο για να γράψω τα άρθρα μου δεν θα είχα κουνηθεί από το υπέροχο δωμάτιο μου και την Μακρινίτσα.

Τα δωμάτια

Ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες κάνουν τη διαμονή σου ξεχωριστή. Απαλά σκεπάσματα, στρώματα που αγκαλιάζουν το κορμί σου για μια μοναδική εμπειρία ύπνου. Φαντασου το σκηνικό: Ξυπνάς στο υπέρδιπλο χτιστό κρεβάτι με τα υπέροχα σκεπάσματα Laura Ashley, ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις όλο τον Παγασητικό από τα μεγάλα παράθυρα του δωματίου, απολαμβάνεις το μπάνιο σου μέσα στην πολυτέλεια αφού όλα τα μπάνια είναι φτιαγμένα είτε με ιταλική ψηφίδα που παίρνει απίστευτα χρώματα ανάλογα το φως, είτε μαρμάρινα και χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου στον καναπέ μπροστά από το τζάκι με θέα τον Βόλο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το πρωινό

Όταν επιλέγεις να μείνεις σε αρχοντικό, διαλέγεις μια συνολική εμπειρία διαμονής. Νιωθείς κάτι πιο οικείο και η περιποιήση γίνεται προσωπική υπόθεση. Μέρος μιας τέτοιας εμπειρίας είναι το πρωινό. Περιμένεις σίγουρα μια μικρότερη ποικιλία από ότι σε ένα ξενοδοχείο, αλλά η σπιτική κουζίνα σε ανταμοίβει με τη γεύση και την ποιότητα της. Στα Αρχοντικά Καραμαρλής το εξαιρετικό πρωινό το απολαμβάνεται είτε  στον υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο ή στη βεράντα με την πανοραμική θέα. Ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος με δερμάτινους καναπέδες, τζάκι και μια υπέροχη βιτρίνα από την οποία διαλέγεις το σερβίτσιο σου. Η βιτρίνα αποτελεί μέρος της συλλογής επίπλων της οικογένειας.

Πρέπει να δηλώσω ότι ξετρελάθηκα με τη σπιτική σπανακόπιτα με τυρί…ήταν μούρλια με το τραγανό φύλλο της. Αυγουλάκια βραστά, ομελέττα, φρούτα, κέικ, κρέπες(γιάμι), τυριά, αλλαντικά και γευστικότατη μηλόπιτα μερικά από τα εδέσματα του πρωινού όλα με ντόπια προϊόντα. Αγαπημένη μου στιγμή: η επιλογή πρωινού βοτανο-ροφήματος! Λουίζα για fit καταστάσεις, τσουκνίδα για ευεξία..

Το καλύτερο «Μπαλκόνι του Πηλίου»

Αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποκάλεσε το 1934 τη Μακρινίτσα » Μπαλκόνι του Πηλίου», τότε σίγουρα τα Αρχοντικά Καραμαρλής έχουν το ΑΠΟΛΥΤΟ μπαλκόνι στη Μακρινίτσα, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να δοκιμάσεις μερικά από τα πολλά σνάκ είτε μένεις στο ξενοδοχείο είτε όχι.

Για μένα αυτό είναι το καλυτερο σημείο της διαμονής μου! Έβγαινα κάθε πρωι και κοιτούσα μακριά…τίποτα δεν έκοβε αυτό που υπήρχε μπροστά μου. Το ίδιο έκανα και το βράδυ που επικρατούσε απόλυτη ησυχία και καθώς κοίταζα επίπονα τον φωτισμένο Βόλο ένιωθα σιγά σιγά τα φώτα να κουνιούνται, μαζί με το αεράκι που φύσαγε το πρόσωπο μου. Προσπάθησα να αποθανατίσω αυτό που έβλεπα αλλά σας μιλάω ειλικρινά η καλύτερη φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που βίωνα αυτές τις στιγμές. Από το συγκεκριμένο σημείου του ξενοδοχείου ξεκινάνε σκαλάκια που σε οδηγούν στην κεντρική πλάτεια της Μακρινίτσας.

 

γρήγορες σκέψεις:

1)Με χαροποίησε ιδιαίτερα ότι πολλές οικογένειες είχαν μαζί τα σκυλάκια τους! 

2)Παρατήρησα ότι με το να επιλέξω ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό για τη διαμονή μου γέμισα εικόνες και έμαθα πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία και του τόπου αλλά και της οικογένειας.

 

ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΚΑΡΑΜΑΡΛΗΣ BOUTIQUE HOTEL – GUESTHOUSE

www.archontikakaramarlis.gr

Μακρινίτσα Πηλίου

Τηλ: 24280 99570

 

Διαβάστε εδώ την μίνι εμπειρία μου στο Πήλιο! plus όσα δεν πρέπει να χάσεις!

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πήλιο: Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel & Guesthouse

Σχολιάστε