Λονδίνο London Λονδίνο London

Ο πληρέστερος οδηγός για 4 εως 7 μέρες στο Λονδίνο. Εσύ πόσα θα προλάβεις να δεις; να κάνεις; να φας; να πιείς; Catch me if you can!

Το Λονδίνο για μένα είναι αγαπήμενος προορισμός! Το Λονδίνο έχει στηθεί έξυπνα και το διατηρούν έτσι και οι κάτοικοι του. Είναι χτισμένο για να σου δημιουργεί την αίσθηση του ανοιχτού χώρου όσο πυκνοκατοικημένο και αν είναι.

Ναι αυτός θα είναι ο απόλυτος οδηγός σου στο Λονδίνο. Θα σου προτείνω πολλά, κάνε όσα αντέξεις! Ξεκινάμε:

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ

Tower of London – Χρησιμοποίηθηκε και ως φυλακή για ανθρώπους με κύρος. Δολοφονίες και εκτελέσεις έλαβαν χώρα εδώ.

Tower Bridge – Ολοκληρώθηκε το 1894 δείγμα βικτωριανής μηχανικής, με 2 πύργους γοτθξικού ρυθμού. Η γέφυρα ανυψώνεται περίπου 1000 το χρόνο για να περνάνε σε ειδικές περιπτώσεις μεγάλα πλοία. Ο ανυψωτικός μηχανισμός μέχρι το 1976 λειτουργούσε με ατμομηχανή και μπορείτε να την δείτε στην έκθεση του Πύργου.

The Shard – Αυτό το γυάλινο κτίριο 72 ορόφων μέσα στο οποίο στεγαζεται ξενοδοχείο, διαμερίσματα, εστιατόρια με απίστευτη θέα που μοιάζει με ψηλή πυραμίδα είναι δημιούργημα του Renzo Piano. Μην πληρώσετε εισιτήριο για να δείτε τη θέα, αν θέλετε οπωσδήποτε να ανεβείτε πίειτε το ποτό σας στο μπαρ του 31 ορόφου.

Borough Market – Γρήγορη στάση για street food από όλο τον κόσμο. Must: Brownies από το Comptoir Gourmand και τα φυσικά προιόντα περιποίησης του Νeal’s Yard Remedies.

Shakespeare’s Globe –  Το 1642 με την έναρξη του εμφυλίου έκλεισαν όλα τα θέατρα. Το 1644 κατεδαφίστηκε για να χτιστούν κατοικίες. Το υπάρχον θέατρο κατασκευάστηκε με βάση τα σχέδια του πρώτου θεάτρου, λίγα μέτρα παρακάτω από την αρχική του θέση. Το 1997 εγκαινιάστηκε από τη Βασίλισσα.

Millenium Bridge –  Chewing Gum Art λέγεται και θα βρείτε 400 σχεδιάκια καθώς διασχίζετε τη γέφυρα. Αξίζουν την προσοχή σας. Βγάλτε φώτος με τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου να ξεπροβάλλει.

St. Paul’s Cathedral – Καθημερινά στις 17:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε το evensong. Αν έχετε διάθεση να ανεβείτε τα σκαλιά η θέα είναι εκπληκτική.

Tate Modern Museum – Tate modern = εξαιρετικό installation στον όροφο της κύριας εισόδου + εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών σωστά οργανωμένες (με εισιτηρίο). Στις μόνιμες εκθέσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Victoria and Albert Museum –  Σε μια πανέμορφη περιοχή στο Kensington, το V&A μουσείο διακόσμησης και τέχνης αξίζει την προσοχή σας ακόμα και να μην είστε τόσο του design, υπέροχο museum shop, μην παραλείψετε τον κάτω όροφο με την έκθεση κοστουμιών. Υπέροχο αίθριο, απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στα νερά της μικρής λιμνούλας.

Natural History Museum – Αν έχετε μαζί σας και παιδιά, δεν γίνεται να χάσετε αυτό το μουσείο!

Hyde Park – Ποδηλατάδα, πικνίκ, βαρκάδες, μια ωραία ατμόσφαιρα!

Little Venice – Παντού υπάρχει μια μικρή Βενετία ειδικά αν έχει καλό καιρό τα Σάββατα βουλιάζει, χαλαρώστε με ένα pimm’s ανα χείρας.

img_0187
Little Venice
img_0190
Hyde Park
img_0188
Pimm’s o’clock
ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

Camden Market –  Ποτέ την Κυριακή! Πηγαίντε κάποια άλλη μέρα, αν θέλετε να κάνετε μια φυσιολική βόλτα. Την Κυριακή γίνεται χαμός, μόνο τα στριμωγμένα κεφάλια των μπροστινών σας θα βλέπετε. Μη δοκιμάσετε donuts και cronuts από το τροχήλατο στην κεντρική είσοδο είναι ακριβά και μπαγιάτικα σε σχέση με τους πιο μέσα πωλητές. Ψάξτε για το σπίτι που έμενε η Amy Winehouse.

British Museum –  Η είσοδος είναι δωρεάν και καθημερινά σε τακτά χρονικά διαστήματα(δείτε online) υπάρχουν δωρεάν ξεναγήσεις σε συγκεκριμένες εκθέσεις. Ενδιαφέρον έχει η Αιγυπτιακή συλλογή μια από τις μεγαλύτερες και φυσικά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Notting Hill – Julia Roberts, ταινίες, υπέροχα πανάκριβα σπίτια! Κατεβείτε εδώ περπατήστε και απολαύστε τις μονοκατοικίες της περιοχής!

Portobello Market – Σάββατο! Η πιο όμορφη vintage αγορά! Κατεβείτε Notting Hill και ακολουθήστε τις πινακίδες που οδηγούν στην αγορά! Βρείτε εδώ τα πιο vintage σουβενίρ.

Piccadilly Circus – Regent Street – Soho – Μπάρ, εστιατόρια, θέατρα, το nightlife το σωστό είναι εδώ! Piccadilly circus θα δείτε τις τεράστιες φωτεινές επιγραφές, και το άγαλμα του μικρού Αντέρωτα, αδερφού του Έρωτα.

ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 

Big Ben & House of Parliament – Μέχρι το 2020 Big Ben δεν θα δείτε! Big Ben σε μορφή transformers ίσως! Εργασίες συντήρησης η αιτία !

Westminster Abbey – Βασιλικοί γάμοι, κηδείες, όλος ο καλός ο κόσμος εδώ! Ε, ναι φυσικά το έχετε δει σε όλες τις σειρές!

The Ηorse Guards – Εντυπωσιακό θέαμα, χαρακτηριστικό του Λονδίνου! 16:00 η αλλαγή!

London Eye – Μεγάλη ουρά, ακριβό εισιτήριο, βαρετή η κατάσταση..μάπα οι φωτογραφίες με το τζάμι μαζί! Εξαιρετικές πάντα όμως οι φωτογραφίες με το London Eye μέσα!

Buckingham Palace – Her Majesty the Queen και ο κακός χαμός! Μη ξαφνιαστείτε αν δείτε από πίσω πόρτα να βγαίνει με το αυτοκίνητο της, χωρίς φιμέ τζάμια! Το κούνημα το χεριού εξασκείστε!

Green Park & St. James Park –  Το Buckingham δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι εκτεθειμένο στους πολύβοους δρόμους του Λονδίνου, από την άλλη δεν θα μπορούσε να μην ειναι σε κεντρικό σημείο. Για όλα υπάρχει λύση, από τη μια το Green Park,  από την άλλη το St. James Park, ε και λίγο Hyde Park από την αλλή λύθηκε το θέμα του καυσαερίου και του θορύβου!

Trafalgar Square & National Gallery – Μια βόλτα θα την κάνετε και σε αυτή τη διάσημη πλατεία, αν έχετε χρόνο και όρεξη δείτε και μερικούς πίνακες!

Covent Garden – Θέατρο, θέατρο, φαγητό, ψώνια

img_0191
ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΗ (προαιρετικές εκδρομές εκτός κέντρου αν δεν νοικιάσετε αμάξι, υπάρχουν οργανωμένα πακέτα μονοήμερα που κοστίζουν περίπου £90)

Windsor Castle –  Θερινή κατοικία της Βασίλισσας, θα δείτε και βαγόνι από το βασιλικό τραίνο.

Stonehenge –  Πως βρέθηκαν αυτοί οι τεράστιοι πέτρινοι λίθοι στη μέση του πουθενά άραγε; Αξίζει πολύ η περιήγηση στο χώρο (ζητείστε ακουστικά και μάθετε τα πάντα για το μυστήριο γύρω από το Stonehenge)

Bath – Ο Johnny Depp, o Brand Pitt, Nicolas Cage και άλλοι rich and famous ακούγεται ότι έχουν σπιτάκι στη διάσημη λουτρόπολη του Λονδίνου!

ΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΗ

Shoreditch – Εναλλακτικό Λονδίνο σήμερα. Εδώ που ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης βόλταρε τα βράδια, εδώ που τα εργοστάσια έχουν μετατραπεί σε loft, galleries, ψαγμένα μπαρ, εναλλακτικά showrooms, φαγητό και ποτό στο χέρι στο Boxpark. Το βράδυ μπορείτε να συνεχίσετε στο Dinerama με 8 μπαρ, 20 περίπου επιλογές για φαγητό, Dj και άπειρο κόσμο αν θέλετε να πιείτε, να γνωρίσετε κόσμο εδώ είναι το μέρος.

img_0206
Dinerama
BRUNCH:

Duck & Waffle / Heron Tower, 110 Bishopsgate, London EC2N 4AY, UK

The Breakfast Club / Click for locations

Palm Vaults / 411 Mare St, London E8 1HY, UK

Muriel’s Kitchen / 1-3 Pelham St, Kensington, London SW7 2ND, UK (*)

Farm girl / 59A Portobello Rd, London W11 3DB, UK

img_0198
Farm Girl – Notting Hill
LUNCH:

Patty & Bun / Click for locations

Breddos Tacos Restaurant / 82 Goswell Rd, London EC1V 7DB, UK

The Laughing Heart / 277 Hackney Rd, London, E2 8NA, Hackney E2 8NA

Red Rooster Shoreditch / 1, 45 Curtain Road, London EC2A 3PT

The Ivy Chelsea Garden / 195 -197 King’s Road, London SW3 5EQ

Hoppers Soho / 49 Frith St, Soho, London W1D 4SG

DINNER:

100 Wardoor Str100 Wardour Street, London, United Kingdom

Sketch / 9 Conduit St, Mayfair, London W1S 2XG

Cocochan / 38-40 James St, Marylebone, London W1U 1EU

Jamie Oliver’s Fifteen / 15 Westland Pl, Hoxton, London N1 7LP

La bodega negra / 16 Moor St, Soho, London W1D 5NH

Tandoor Chop House / 8 Adelaide St, London WC2N 4HZ

Berners tavern / 10 Berners St, Fitzrovia, London W1T 3NP, UK

DRINKS:

Original Sin / 129 Stoke Newington High St, London N16 0PH, United Kingdom

Freud Bar / 198 Shaftesbury Ave, London WC2H 8JL, UK

Bunga Bunga / 37 Battersea Bridge Rd, London SW11 3BA, UK

MNKY HSE / 10 Dover St, Mayfair, London W1S 4LQ, UK

Nightjar / 129 City Rd, Hoxton, London EC1V 1JB, UK

First Aid Box / 119 Dulwich Rd, Herne Hill, London SE24 0NG, UK

Mr Fogg’s Gin Parlour / 1 New Row, London WC2N 4EA, UK

Untitled / 538 Kingsland Rd, London E8 4AH, UK

Oriole Bar / E Poultry Ave, London EC1A 9LH, UK (*)

THEATRE:

Lion King

Phantom Of The Opera

Les miserables

Matilda

Billy elliot

+τσεκάρετε το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου εδώ

SHOP TILL YOU DROP:

Harrods / όλα εδώ είναι ακριβά, όταν όμως έχει εκπτώσεις αξίζει! Δοκιμάστε και φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια του κάτω ορόφου! Το Πάσχα φημίζεται για τα αυγά που δημιουργεί και με παραγγελίες σε ποσά που καλύτερα να μη συζητήσουμε!

Primark /  Το αντίθετο του Harrods, εδώ όλα είναι φθηνά, ποιότητα μέτρια.

Boots / Ένας αντίστοιχος Hondos με τρομερές προσφορές. Θα τα βρείτε παντού μπροστά σας. Δοκιμάστε τα μαντηλάκια για ντεμακιγιαζ με αγγούρι στην πράσινη συσκευασία, πάμφθηνα και θαυματουργά!

Selfridges / Εκτός από ψώνια δοκιμάστε το Avolato παγωτό με 60% avocado και σε σχήμα avocado, κοστίζει περίπου 11ευρώ.

SWEET STOPS:

Dominique Ansel Bakery / 17-21 Elizabeth St, Belgravia, London SW1W 9RP, UK

Peggy Porschen Cakes Ltd / 116 Ebury St, Belgravia, London SW1W 9QQ, UK

Biscuiteers / 194 Kensington Park Road, London, W11 2ES

Gelateria 3Bis Borough Market

Choccywoccydoodah /  27 Shorts Gardens, Covent Garden, London WC2H 9AP, UK

Said dal 1923 / 41 Broadwick St, London W1F 9QL UK

Ruby Violet / 118 Fortess Road, London,  NW5 2HL, UK

Ben’s Cookies / Click for locations

Σχολιάστε