Βερολίνο.. 18 ιδέες για τον Χάρη!

Όπως καταλάβατε αυτό το post το αφιερώνω στο φίλο μου το Χάρη, στην φοβερή Ολυμπία και στη φίλη τους Κατερίνα! Τους ευχομαστε Καλό ταξίδι και τους ζηλεύουμε ασύστολα! Ναι, έχω πάει 2 φορές Βερολίνο αλλά και πάλι δεν αρκεί.

Όταν ο Χάρης μου ζήτησε να του γράψω τα βασικά για το Βερολίνο μου δημιουργήθηκε η ιδέα να ονομάσω μια κατηγορία στο blog με τον τίτλο Αφιερώσεις και με αυτό τον τρόπο να απαντάω σε όσους μου ζητάνε λίστα για το επόμενο ταξίδι τους!

Φίλε μου Χάρη, Ολυμπία και Κατερίνα.. δυστυχώς τελευταία φορά πήγα στο Βερολίνο το 2011 … ήταν Χριστούγεννα όπως τώρα που θα πάτε και εσείς… Δεν θα μπορούσα να σας γράψω μέρη για φαγητό και ποτό γιατι σε αυτά τα χρόνια θα έχουν ανοίξει και θα έχουν κλείσει άλλα …θα σας πω όμως τα πολύ βασικά σε αξιοθέατα!

  1.  Βγάλτε Φωτογραφίες στο East Side Gallery – Τοίχος του Βερολίνου

img_7411img_7409

 

Ευγενική χορηγία !

Έχει και #mrs.filmster το post!

 

2.Επισκεφθείτε το Jewish Museum – Δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.

Σχήμα Κεραυνού – Ατμόσφαιρα που μένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσο χρόνια και αν περάσουν.

3. Περάστε μια ή και δυο μέρες στο Νησί των Μουσείων!!

Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Βρίσκεται στον ποταμό Σπρεε και αποτελείται από 5 μουσεία με πρώτη επιλογή το Μουσείο της Περγάμου. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το Νέο Μουσείο. Χρειάζεστε αρκετό χρόνο – μια μέρα δεν επαρκεί για τους λάτρεις των μουσείων.

img_0971

4.Πύλη του Βρανδεμβούργου

Το πιο αναγνωρίσμο σύμβολο του Βερολίνου. Δεν χρειάζεται να το ψάξετε θα πέσετε πάνω του σίγουρα.. Ειδικά τα Χριστούγεννα η Unter den Linden είναι πλήρως φωταγωγημένη και σε καλεί να την περπατήσεις, αναπόφευκτα θα πέσεις στην Πύλη του Βρανδεμβούργου!

img_7414

5. Απολαύστε τη θέα από το Berliner Dom

Εκτός από την υπέροχη θέα, θα δείτε και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της ύστερης Ρομαντικής περιόδου που έχει επιζήσει αναλλοίωτο ως τις ημέρες μας.Διαθέτει 7269 αυλούς.

img_0946img_0953img_0942img_0945img_0952

6. Οι φίλοι της Τεχνολογίας κάντε ένα πέρασμα απο το Sony Center – θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα!

Εγώ δεν πήρα κάτι απο κεί – έβγαλα όμως φωτο στh Legoland! που είναι και αυτή στη Potsdamer Plaz.

img_0911

7. Μουσείο Κινηματογράφου για τους Σινεφίλ! Έχει και ωραία σουβενίρ!

8. Στάση στην Ιστορία – Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το μνημείο αυτό βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου και αποτελεί φόρο τιμής προς τους Εβραίους. Αποτελείται απο 2711 πέτρινους πλίνθους, οι οποίοι δεν φέρουν ούτε όνομα ούτε χρονολογία.

9. CheckPoint Charlie

10.Γερμανικό Κοινοβούλιο – Ραιχσταγκ

11.Απολαύστε τα εδέσματα στις Χριστουγεννιάτικες Αγορές!

Κρύο θα κάνει πολύ, το περπάτημα δεν θα έχει τελειωμό, ευτυχώς το Βερολίνο φροντίζει τα Χριστούγεννα και έχει σε κάθε πλατεία σχεδόν αγορά με απολαυστικά εδέσματα με χαρακτηριστικό το Curruwurst (σαν το δικο μας σπετσοφαϊ θα έλεγα). Άπειρα γλυκά, λουκάνικα και φυσικά καυτό Gluhwein!

again Mrs. Filmster!

12. Νιώστε σαν παιδιά στον Ζωολογικό Κήπο!

13. Ψάξτε για ευκαιρίες στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ευρώπης!    KaDeWe!

Κάτι σαν το δικό μας Attica αλλά σε 10 φορές μεγαλύτερο! Απευθύνεται σε άνετες τσέπες αλλά μερικές φορές βρίσκεις και ευκαιρίες! Είμαι σίγουρη ότι θα μπεις!

14. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για την μηχανοκίνητη παρέλαση Άγιων Βασίληδων!

img_7408

15. Πύργος της Τηλεόρασης στην Alexander Plaz – να και ένα don’t

Αν κάνει τρελό κρύο – που θα κάνει – και αν ο Πύργος της Τηλεόρασης έχει τρελή ουρά – που θα έχει – μην φας το χρόνο σου και μη ξεπαγιάσεις περιμένοντας να ανέβεις (και να πληρώσεις) για να δεις τη θέα! Σου έχω αναφέρει ήδη δυο άλλα σημεία για να την απολαύσεις! Οκ δεν είναι τα ψηλότερα αλλά τη δουλειά τους την κάνουν!

16. Νοικιάστε ποδήλατα και γυρίστε την πόλη!

Θα βρείτε τρομερές τιμές και θα ανακαλύψετε την πολή με τον καλύτερο τρόπο! Αξίζει!

17. Για τους λάτρεις του εναλλακτικού θεάτρου: Schaubuhne Berlin!

Βασικός καλεσμένος του Φεστιβάλ Αθηνών σχεδόν κάθε χρόνο – με εισιτήρια που εξαντλούνται μόλις ανοίξει η προπώληση! Ακόμα θυμάμαι το 2011 όταν στη σκηνή τους είχα δει φοβερή  Δεσποινίς Τζούλια – γερμανικά δεν ξέρω – ήξερα το έργο – ότι καλύτερο έχω δει μακράν!

18. Διασκεδάστε στα άπειρα μπάρ της πόλης!

 

Σταματάω εδώ αυτό το post λέγοντας ότι το Βερολίνο αλλάζει συνέχεια, έχεις πάντα κάτι άλλο να δεις και να κάνεις!

Σας φιλώ γλυκά καλό ταξίδι και να περάσετε υπέροχα!

Σχολιάστε