Αγκίστρι: Κρυστάλλινα νερά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη

Το Αγκίστρι το αναφέρεις κολλητά με τις λέξεις Σαββατοκύριακο και κοντινός προορισμός. Όταν όμως πας στο Αγκίστρι συνειδητοποιείς ότι θα ήταν πολύ ωραία να κάτσεις και τη Δευτέρα και την Τρίτη και όλη τη βδομάδα. Μόλις 55 λεπτά από την Αθήνα με το δελφίνι και 2 ώρες με το συμβατικό καράβι.

Ημέρα 1η:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με φρεσκο φυσικό χυμό, καφέ και τοστάκι στο πιο όμορφο μπαλκόνι του Σαρωνικού με θέα την Αίγινα, σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από πεύκα. Η Αλκυώνη είναι το αγαπημένο μου μέρος στο Αγκίστρι, για καφέ, μεσημεριανό, βραδυνό, ποτό! Εδώ συχνάζουν όλες οι ηλικίες. Εδώ θα συχνάσεις και εσύ αν θέλεις να χαλαρώσεις, να ακούσεις μουσικούλα,να φας γευστικά και πρωτότυπα πιάτα ημέρας, φρέσκο ψάρι..

Ενεργειακά γεμάτοι πλέον ετοιμαστείτε για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά! Οι τολμηροί κατευθυνθείτε προς Χαλικιάδα, αναμφισβήτητα η ομορφότερη παραλία του νησιού. Μετά από μια διαδρομή 500μ ανάμεσα στα πεύκα θα βρεθείτε στην άκρη ενός γκρεμού…εκεί θα κατηφορησετε και σε 5 λεπτά θα ετοιμάζεστε για βουτιά.(αθλητικά παπούτσια για πιο safe καταστάσεις)

Όσοι έχετε ακροφοβία σαν εμένα καλή ώρα(έχω κατέβει στη Χαλικιάδα στα 19) προτιμήστε τον μικρό κολπίσκο της Σκληρής. Άραγμα στα βράχια και βουτιές! Την Σκληρή θα την συναντήσετε πριν φτάσετε στη Χαλικιάδα. Οτι και αν επιλέξετε προμηθευτείτε νερό και φρούτα από την τελευταία καντίνα που θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι πριν αρχίσει ο χωματόδρομος. Οι παραλίες είναι μη οργανωμένες.

Προτάσεις για φαγητό μεσημέρι & βράδυ:

Φυσικά στην Αλκυώνη,  ταβέρνα must του νησιού ο Μόσχος από το 1936, φαγητάρες κάθε μέρα, φοβερά ορεκτικά θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα, καλαμάρι ψητό όλα υπέροχα απέναντι ακριβώς από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Να σας εκμυστηρευθώ ότι σε αυτή την ταβέρνα ξεκίνησε η κάτω βόλτα για μένα…έκανα τη φοβερή κίνηση και βούτηξα ψωμί στη σαλάτα…..Τι λάδι ήταν αυτό; Καταστράφηκα εκείνη τη στιγμή γιατί σε όλο το Αγκίστρι οι σαλάτες έχουν απίστευτο λάδι! Όμορφος χώρος, τίγκα πάντα, κάντε κράτηση ειδικά για βράδυ, μαγειρευτά,ψητά απίστευτη ποιότητα και φιλικό προσωπικό και το όνομα αυτού Τοξότης.  Η ομώνυμη ταβέρνα Το Αγκίστρι τραβάει το βλέμμα σου αμέσως καθώς ο ψήστης είναι φάτσα φόρα μαζί με τα χταπόδια που κρέμονται πρώτη μούρη, δοκιμάστικα τα ορεκτικά του! Λίγο κρασί λίγο θάλασσα (ναι και το αγόρι μου, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συνεχίσει ο τίτλος), φοβερή εξυπηρέτηση σε αυτό το μαγαζί, πιάτα καλής ποιότητας, ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Πιείτε το cocktail σας παραλιακά στο Sunrise ή στο A Bar αν θέλετε club ένα είναι και λέγεται Κάστρο.

Ημέρα 2η:

Για πρωινό δοκιμάστε κρέπα αλμυρή, γιαούρτι και πολλά ακόμα στη Φωλιά της Φώκας ένα πολύχρωμο μαγαζάκι ακριβώς στο λιμάνι.

img_2918

Το νησί είναι πολύ μικρό, η μεγαλύτερη απόσταση που θα χρειαστεί να κάνετε είναι για να φτάσετε σε ένα άλλο ιδιωτικής εκμετάλλευσης νησάκι την Απόνησο. Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο, γίνονται 7 φορές την ημέρα μετακινήσεις με το αστικό λεωφορείο. Με ένα μικρό αντίτιμο μπαίνετε στην Απόνησο, και έχετε μαζί και ξαπλώστρες. Οργανωμένη παραλία, σε κολπίσκο με πρασινογάλαζα νερά. Πριν κολυμπήσετε περάστε μια βόλτα από την ταβέρνα Απόνησος και διαλέξτε το ψάρι που θέλετε, (διαθέτει και προβλήτα για σκάφη).

img_0309temporary-205temporary-196

Στην επιστροφή κάντε μια στάση και από την παραλία Δραγωνέρα. Παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και του camping. Ξαπλώστρες, καντίνα ναι. Χοντρό βότσαλο. Προσωπικά δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.

Μετά από τόσο κολύμπι επιβάλλεται ένα γλυκό! Εγώ έτρεχα ένα κάθε μέρα… το τοπ βαφλάκι βρίσκεται στο OLA και σερβίρεται με παγωτό και φυσικα λιωμένη πραλίνα! Αν είστε fit πίείτε ένα χυμό ή δοκιμάστε smoothies.

Και αφού φάγατε τη βάφλα μη κόψουμε το θερμιδικό αγώνα στη μέση, για βράδυ προτιμήστε μια light πιτσα στην Αυλή ή ένα light σουβλάκι στο Γυροbank.

Για να κλείσει μουσικά η βραδιά τσεκάρετε αν στην πισίνα του Oasis έχει κάποιο live. Φέρνει εξαιρετικές φωνές που αξίζουν την προσοχή και το χειροκρότημα σας!

img_2628

Η αγαπημένη μου παραλία δεν έχει όνομα βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι της Σκάλας και κατεβαίνεις από ένα μονοπατάκι.

Στα παράδοξα που συνάντησα τον Δεκαπενταύγουστο ήταν το ψήσιμο των αρνιών πίσω ακριβώς από τις ξαπλωστρές στην κεντρική οργανωμένη παραλία της Σκάλας.

temporary-222

Η κεντρική παραλία είναι φουλ οργανωμένη με ρηχά νερά, ενδείκνυται για οικογένειες, είναι η πρώτη επιλογή όσων δεν έχουν μεταφορικό.

Στα inside του άρθρου να αναφέρω ότι τα σχόλια από όσους βλέπανε τις αναρτήσεις μου στο instagram ήταν του τύπου: «Έκανες το Αγκίστρι να μοιάζει με τις Σευχέλλες», «Μας έπεισες να πάμε Αγκίστρι»..

Να πάτε σας λέω!

Σχολιάστε