Top 10 essentials to pack for your trip to Cuba

Πήγα στην Κούβα γύρισα και μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα χρειάστηκα! Μερικά τα είχα σκεφτεί και τα είχα μαζί μου και κάποια άλλα όχι! Με αυτό το post θα είστε πιο οργανωμένοι από εμένα!

1.Αντηλιακό

Ο ήλιος της Κούβας είναι δυνατός και ειδικά αν την επισκεφθείτε σε δικό μας χειμώνα που το δέρμα δεν έχει μαυρίσει ακόμα. Το περπάτημα είναι αρκετό, οπότε και αντηλιακό σώματος και δέρματος. Εγώ προτιμώ το Nuxe γιατί μυρίζει υπέροχα αλλά στην Κούβα επειδή ήθελα πολύ μεγάλη συσκευασία και όχι άρωμα προτίμησα το Frezyderm δοκιμασμένο και απο τη μαμά!

img_7673

2. Αντικουνουπικό

Στην Αβάνα το πρόβλημα εμφανίζεται τα βράδια κυρίως, αλλά αν πάτε σε κοιλάδες, λαγκάδια και σπήλαια να το πάρετε μαζί σας. Επίσης πάρτε εκτός από το σπρεί για το σώμα σας και ένα για μπρίζα για το δωμάτιο.

3. Μάσκα ενυδάτωσης ματιών

Δεν πήρα μαζί μου και το μετάνιωσα! Οι ώρες πτήσεις είναι πολλές, πραγματικά αξίζει να έχετε μαζί σας ένα φακελάκι με μάσκα ματιών! Θα δείχνετε πολύ πιο ξεκούραστη μόλις προσγειωθείτε!

4. Jet Lag – Sleep chewable tabs

Σωτήριο χαπάκι! Δεν γνώριζα ότι υπάρχει μέχρι που μου το σύστησαν στο υπερ-φαρμακείο δίπλα στο σπίτι μου! Είναι οικονομικό για αυτό που προσφέρει! 1 μισή ώρα πριν τον ύπνο και αντίο Jet lag. Βρείτε το εδώ .

screen shot 2019-01-07 at 15.10.48

5. Αντισηπτικό χεριών

Για μένα ήταν το νούμερο 1 απαραίτητο! Στα μαγαζιά στην Κούβα η είσοδος στις τουαλέτες χρεώνεται βέβαια δεν είναι αυτό το βασικό αλλά το ότι συνήθως δεν έχει σαπούνι!

6. Χαρτομάντηλα

Και έστω ότι πας στο μπάνιο αλλά δεν έχεις ψηλά να δώσεις… ε ξέχνα το χαρτί! Και να έχεις δηλαδή το χαρτί που σου κόβει η υπάλληλος είναι 2 μικρά κομματάκια! Οπότε έχε μαζί σου extra!

img_6566
Η κυριά που είναι υπεύθυνη στο μπάνιο του μαγαζιού χορεύει..μην περιμένετε χαρτάκι λοιπόν!

7. Γυαλιά Ηλίου

Αν ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου σας στην Ελλάδα μην πιστέψετε όπως εγώ ότι θα βρείτε να αγοράσετε από κάποιο πλανόδιο! Για Κούβα μιλάμε παιδιά, όχι για την αγορά του Camden.

8. Κρέμα γενικής δερματικής χρήσης

Για να μην κουβαλάτε 10 κρεμούλες για κάθε πρόβλημα μαζί σας, προτείνω μια που κάνει για τσιμπήματα, αλλεργίες κ.λ.π. Αν είναι και φυσική ακόμα καλύτερα (βρείτε τη δική μου εδώ) .

img_7394
κυκλοφορούν διάφορα φιλαράκια στην Κούβα, κανά τσιμπηματάκι, καμία αλλεργιούλα..ποτέ δεν ξέρεις!

9. Μαξιλαράκι ταξιδιού

Μη χαλάτε τα λεφτά σας σε φθηνά μαξιλαράκια με κόστος περίπου 10 – 15 ευρώ. Διαλύονται μετά από λίγα ταξίδια και δεν κρατάνε πραγματικά σωστά το κεφάλι. Αγοράστε ένα καλό μαξιλάρι σαν κολάρο, στηρίζει το κεφάλι και κρατάει το βάρος, με αποτέλεσμα ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι.

10. Αδιάβροχο

Καλός ο ήλιος αλλά μιλάμε για κλίμα τροπικούλι, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει ο κακός χαμός! Εμένα με βολεύει το αδιάβροχο, αν εσένα όχι πάρε ομπρέλα! Τα αγαπημένα μου αδιάβροχα είναι τα Rains! Νομίζω δεν υπάρχει exclusive κατάστημα Ελλάδα..αλλά θα τα  βρείτε είτε online είτε σε συνεργαζόμενα μαγαζιά!

img_5498
Απαραίτητο και στο σπήλαιο του Ινδιάνου το αδιάβροχο!

 

 

Σημείωση 1: Ευχαριστώ πολύ το φυσικό φαρμακείο του Ο Farmakopoios μου που με βοήθησε με όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι στην Κούβα και κυριώς το χάπι για το Jet- lag ήταν σωτήριο. Οι φίλες μου που δεν είχαν μαζί κάθε μέρα ξυπνούσαν 05:00 το πρωί, ενώ εγώ δεν άλλαξα τον ύπνο μου καθόλου ούτε στην Κούβα, ούτε στην Ελλάδα. Το φυσικό φαρμακείο βρίσκεται Φιλολάου 113 αλλά μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας και online εδώ 

 

Δείτε στο instagram όλα τα highlights από την Κούβα!

img_7755

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε