Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη!

It’s the most wonderful time of the year… Ναι, θα το ακούτε παντού αν επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη από τις 20 περίπου Νοέμβρη και μετά! Και γιατί όχι; Το Central Park φοράει τα γιορτινά του και πραγματικά ταλέντα, που όπως ξέρουμε υπάρχουν πολλά στη nyc, βρίσκουν την καλύτερη γωνιά στο πάρκο και μας παρουσιάζονται! Thanksgiving, Black Friday, Sleep no more, speakeasy bars, rooftops, εκθέσεις… και πόσα μα πόσα ακόμα..!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Η λέξη που χαρακτηρίζει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Νέα Υόρκη είναι «σικ». Ναι, τα διάσημα αυτά δέντρα που θα προσπαθήσεις να φωτογραφίσεις είναι τόσο όσο στολισμένα, κλασσικά και φινετσάτα! Λέω θα προσπαθήσεις γιατί συνέχεια γύρω τους έχουν άπειρο κόσμο! Rockfeller Center, The Met museum, Bryant park, Lotte New York Palace Hotel ….

temporary-229
Bryant Park

 

 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤA ΚΑΛΥΤΕΡΑ SHOW!

Αν τα Χριστούγεννα σας βρίσκουν στο Big Apple φροντίστε έγκαιρα και αρκετούς μήνες πριν να έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας για τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του πλανήτη. Lion King, Harry Potter, Alladin, Matilda, The Book of Mormon, Hamilton, Sleep No More αλλά και τα πασίγνωστα εορταστικά προγράμματα όπως τους Rockettes, The Nutcracker και φυσικά τις συναυλίες της Πρωτοχρονιάς.

nyc-holiday-shows
ROCKETTES

 

 THE MOST SPECTACULAR WINDOW DISPLAY OF THE WORLD!

Οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των μεγάλων πολυκαταστημάτων της Νέας Υόρκης είναι μια υπερπαραγωγή. Διακοσμητές, σκηνογράφοι αναλαμβάνουν κάθε χρόνο να δημιουργήσουν τις πιο ευφάνταστες, τις πιο λαμπερές βιτρίνες που θα γεμίσουν χαμόγελα μικρούς και μεγάλους. Γωνιακά καταστήματα με πολλά μέτρα βιτρίνες παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη ιστορία, κάθε βιτρίνα είναι συνέχεια.. Η χιονάτη με τους 7 νάνους και την κακιά μητριά, πως η χιονάτη δάγκωνει το μήλο, πως οι νάνοι χορεύουν με τη χιονάτη και πολλές ακόμα μαγικές βιτρίνες.

FHEZE3317
O στολισμός του οίκου Cartier στην 5η Λεωφόρο

 

 

 

ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΟ CENTRAL PARK & ΣΤΟ BRYANT PARK 

Το κέντρο του κόσμου, όπως λένε πολλοί την Νέα Υόρκη, δεν θα μπορούσε να μην έχει εντυπωσιακά πάρκα και υπαίθριες αγορές! Την πιο όμορφη περίοδο της Νέας Υόρκης όπως έχουμε δει σε όλες τις ταινίες οι κάτοικοι φοράνε τα παγοπέδιλα τους και κάνουν πατιναζ από το πρωί μέχρι το βράδυ! Ζευγάρια, οικογένειες απολαμβάνουν αυτή τη δραστηριότητα για όλη την περίοδο των γιορτών, αν ταυτόχρονα χιονίζει κιόλας τότε έχουμε να κάνουμε με σκηνικό ταινίας!

MACY’S THANKSGIVING DAY PARADE

Ημέρα Πέμπτη κάθε χρόνο! Η δεύτερη παλαιότερη παρέλαση της Αμερικής. Το πολυκατάστημα macy’s από το 1924 βγάζει στους δρόμους από νωρίς χιλιάδες Νεουορκέζους αλλά και τουρίστες που προσπαθούν να βρουν το καλύτερο σημείο για να φωτογραφίσουν τα αιωρούμενα μπαλόνια. Πέρα από τα κλασσικά σχέδια κάθε χρόνο σχεδιάζονται και μπαλόνια με βάση την επικαιρότητα.  Το θέαμα γεμίζει με χορευτικά, τραγουδιστές και παρελάσεις από τοπικές μπάντες.

 

BLACK FRIDAY

Τα βιντεάκια με τις ατελείωτες ουρές από τα χαράματα ή ανθρώπων που σπρώχνονται, ποδοπατιούνται για να μπουν σε ένα μαγαζί αμέσως μόλις ανοίξουν τα ρολά, φυσικά ως γυναίκα έχω γελάσει απίστευτα με brides to be που παίζουν ξύλο για το νυφικό των ονείρων τους… ναι όλα αυτά δεν είναι προιόν φαντασίας.. συμβαίνουν την Παρασκευή, την επόμενη μέρα από την thanksgiving parade. Πραγματικά γίνεται πανζουρλισμός… και επειδή αν δεν είστε locals δεν θα γνωρίζεται τα μαγαζιά καλά, ούτε τι προιόν ψάχνετε μη χάσετε τη μέρα σας όπως εγώ, είναι ότι πιο χαοτικό και κουραστικό έχω ζήσει. Μπορείτε να πάτε μέχρι την Δευτέρα άλλωστε που συνεχίζονται οι προσφορές, επίσης όλα τα πολυκαταστήματα έχουν τις ίδιες προσφορές online. Αυτά που αδειάζουν αμέσως είναι τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Για τα ψώνια σας αφιερώστε καλύτερα μια μέρα από νωρίς στο Woodbury Outlet! Ο ορισμός των εκπτώσεων! Μάρκες που στην Ελλάδα δεν κάνουν εκπτώσεις ούτε κατά διάνοια, με μια βόλτα 50 λεπτών με αμάξι μέχρι το New Jersey θα ανταμειφθείτε. Τα μαγαζιά είναι τακτοποιημένα συνέχεια, η ποικιλία τεράστια αλλά και ο χαμός, χαμός, δλδ το πάρκιν για να είναι κοντά στην αρχή του εκπτωτικού το ξεχνάτε!

IMG_7317
Έφτασα nyc με 2 βαλίτσες και γύρισα με 5 & 2 backpack! Σας προειδοποιώ τα περισσότερα είναι δώρα!

 

ANEBEITE ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ!

Empire State Building, World Trade Center, οι πιο γνωστές και ακριβές επιλογές για να απολαύσετε τη θέα από τον 100 όροφο! Μην ανεβείτε και στα δυο θα ξοδέψετε περίπου 200 δολλάρια για κάτι παρόμοιο! Εγώ προτίμησα το WTC. Η καλύτερη επιλογή είναι να πάτε λίγο πριν το απόγευμα ώστε να έχετε φωτογραφίες και με μέρα και με νύχτα! Δωρεάν εναλλάκτική το Top of the Standard του Rockfeller Center. Ανεβαίνεις δωρεάν, πίνεις τα ποτά σου και απολαμβάνεις παρόμοια θέα. Το ποτήρι κρασί ξεκινάει περίπου στα 20 δολλάρια. Επίσης καλό είναι ή να κάνεις κράτηση ή να πας νωρίς γτ τα τραπέζια που είναι δίπλα στην τζαμαρία είναι reserved. 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες από τα ταξίδια μου :

follow my  instagram profile!

Καλά Χριστούγεννα!

 

Σχολιάστε