Εξόρμηση στη Λίμνη Δόξα (pet-friendly post)

Είναι τόσο όμορφη και νέα (χρον. 1998) που την προστατεύουν τρια πανύψηλα βουνά, η Ζήρεια (2374 μ.), ο Χελμός (2355 μ.) και η Ντουρντουβάνα (2109 μ.). Χιονισμένη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα Αλπικά τοπία, αλλά και σε ηλιόλουστες μέρες η αντάκλαση των βουνοκορφών στα ήρεμα νερά είναι ένα θέαμα μοναδικό.

Πεζοπορία και ποδηλασία περιμετρικά της Λίμνης για τους λάτρεις των σπόρ, αλλά και καταδύσεις (ιδιώτες) από τους πολύ τολμηρούς που αναζητούν το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου που είναι βυθισμένο στα 8 περίπου μέτρα.

Στη θέση του παλιού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, το οποίο μεταφέρθηκε εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού, χτίστηκε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο από μακρία δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι ξεπροβάλλει κατευθείαν από τη Λίμνη. Επισκεφθείτε και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου για πανοραμική θέα και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.

Η φύση ανοίγει την όρεξη οπότε μετά στάση στο Μεσινό και την παραδοσιακή ταβέρνα «Τα Τρίκρηνα» , τα περισσότερα κρέατα είναι δική τους παραγωγής. (pet-friendly)

Οι σωστές οδηγίες από Τρίκαλα Κορινθίας

 

Bordeaux

img_9599-1

img_9645

img_9605-1

img_9638

img_9636-1

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

H απόσταση από τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι περίπου μια ώρα, προσοχή στον δρόμο έχει αρκετές ύπουλες λακούβες!

Για ό,τι χρειάζεστε για τα Τρίκαλα Κορινθίας διαβάστε το άρθρο μου εδώ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εξόρμηση στη Λίμνη Δόξα (pet-friendly post)

Σχολιάστε