Τα γλυκά που πρέπει να φας στο Παρίσι!

Είχα αποφασίσει από τη στιγμή που έκλεινα τα εισιτήρια ότι αυτή τη φορά στο Παρίσι θα αφιερώσω το χρόνο μου στα γλυκά! Η δυναμική της γαλλικής ζαχαροπλαστικής είναι στα καλύτερα της τα τελευταία χρόνια. Αφράτα κρουασάν, κολασμένη κρέμα ζαχαροπλαστικής και η μεγαλύτερη μου αδυναμία τα εκλέρ, θα σε κάνουν να λυγίσεις.

Angelina

Το πιο γνωστό γλυκό εδώ είναι το Mont Blanc. Το δοκίμασα. Μαρέγκα, πουρές κάστανο και σαντιγί. Ήταν κάτι που δεν έχω ξαναγευτεί αλλά επειδή δεν αντέχω τη μαρέγκα δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα! Η αναμονή αν θέλετε να απολαύσετε το γλυκό σας στον υπέροχο χώρο του μαγαζιού θα είναι μεγάλη. Κάντε κλικ στο link που έχω στο όνομα του μαγαζιού ακριβώς από πάνω για να κάνετε κράτηση. Και μπορεί το Mont Blanc εμένα να μη με εντυπωσίασε, έφερα όμως μαζί μου στην Ελλάδα, μερικές λιχουδιές που όμοιες τους δεν έχω ξαναδοκιμάσει, mini pralines rochers και Piedmont hazelnuts pralines duo (οι λευκές πραλίνες ήταν σε άλλο επίπεδο).

angelina

Le Meurice

Ο καλύτερος pastry chef Cedric Grolet βρήκε το σπίτι του στο 5* Le Meurice. Εδώ πρέπει να έρθετε πολύ πολύ νωρίς ο λόγος απλός όλα εξαντλούνται με ταχύτητα φωτός και η ουρά είναι πραγματικά μεγάλη. Τάρτες με φρούτα, μπισκότα και το Citron Vert, μοιάζει εξωτερικά με λεμόνι αλλά μέσα έχει γέμιση κρέμα lime και μαρμελάδα. Οι τιμές είναι τσιμπημένες όπως φαντάζεστε.

meurice

Odette

Ο διάσημος σεφ Matsuhisa το 2016 όταν ήρθε στο Παρίσι και άνοιξε το εστιατόριο του ερωτεύτηκε αυτά τα γεμιστά σου με κρέμα και σοκολάτα. Στο Odette έρχεσαι για ακριβώς αυτό το λόγο. Τονίζει μάλιστα ότι το concept είναι απλό αλλά κάθε φορά που τα δοκιμάζεις βιώνεις μια καινούρια εμπειρία! Θα συμφωνήσω!

odette

Yann Couvreur Patisserie

Δοκίμασα το Merveille Praline και δεν τρελάθηκα. Αν και πολύ διάσημο ζαχαροπλαστείο. Αυτό που προτείνουν βέβαια εδώ είναι τα 50 όλα και όλα μιλφέιγ που βγαίνουν το πρωί, φρέσκα και λαχταριστά και το Paris breast.

L’eclair de Genie

Αν τρελαίνομαι για κάτι αυτό είναι τα εκλέρ. Οπότε έπρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσω αυτά τα διάσημα εκλέρ. Η μαγεία εδώ είναι η ποικιλία που υπάρχει, σε γέμιση αλλά και στην επικάλυψη.

γενιε

Fou de Patisserie

Εδώ σας έχω μια έκπληξη! Για εσάς που δεν θέλετε να χάσετε το χρόνο σας, περιμένοντας με τις ώρες στις ουρές των διάσημων ζαχαροπλαστείων βουαλά! Το πρώτο concept store ζαχαροπλαστείο, άνοιξε τις πόρτες του το 2016 και στις βιτρίνες του φιλοξενεί καθημερινά…διαβάστε με προσοχή…ναι ναι…ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ από τους πιο γνωστούς pastry chef της γαλλικής πρωτεύουσας! Άρα πάτε πρωί (αυτά πλέον δεν χρειάζεται να τα γράφω) και βρίσκετε  τα πάντα! Εδώ έφαγα ένα τρομερό εκλέρ δυστυχώς δεν θυμάμαι από ποιόν γιατί το εξαφάνισα άμεσα!

Pierre Herme

Γλυκά έργα τέχνης! Τοπ Γάλλος pastry chef! Θα βρείτε corner και στο Fou de Patisserie, στη γκαλερί Λαφαγιέτ αλλά και σε αρκετά σημεία σε όλο το Παρίσι. Δοκιμάστε τα μακαρον!

Stohrer

Ο ζαχαροπλάστης του Λουδοβίκου 15ου το 1730 κουράστηκε με την εξουσία και είπε να ιδρύσει το δικό του ζαχαροπλαστείο! Το παλαιότερο λοιπόν ζαχαροπλαστείο (δεν το λες ακριβώς) στο Παρίσι, θα βρείτε ότι πιο κλασσικό και παραδοσιακό υπάρχει, μερικές αλμυρές προτάσεις, με πιο γνωστό γλυκό Rum baba.

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Για να βλέπετε περισσότερες φωτογραφίες από τα ταξίδια μου ή για να βρείτε πληροφορίες για μέρη που δεν έχω γράψει άρθρο μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram.

https://www.instagram.com/blackswatchtravels/?hl=en

 

 

Σχολιάστε