«Μαργιώρα»: Ένα υπέροχο αρχοντικό στην Κύθνο άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει όλη μέρα!

Η Κύθνος αλλάζει και η Μαργιώρα πρωταγωνιστεί σε αυτή την αλλαγή!

Αγαπημένος μου προορισμός από παλιά, οι παραλίες, η ηρεμία, οι διαδρομές, η κοντινή απόσταση από την Αθήνα… όμως κάτι έλειπε για αυτό το τσακ, το λιγο πιο πάνω.

Σε ένα μικρό κενό 2 ημερών και έχοντας ήδη τσεκάρει όλες τις αναρτήσεις στο instagram profile της Μαργιώρας ( τα κείμενα κοντράρουν δυνατά την εικόνα), αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για Κύθνο – ξανά!

Απόγευμα Δευτέρας και αφού έχω ήδη τακτοποιηθεί στα Λουτρά, έχω κάνει μια γρήγορη βουτιά στο Σχοινάρι, ετοιμάζομαι για Χώρα.

Μερικά βήματα στο πλακόστρωτο δρομάκι της Χώρας και φτάνεις στην πανέμορφη εκκλησία της Παναγιάς. Ανεβαίνεις τα σκαλάκια & welcome to Μαργιώρα. Αρχοντικά επιβλητική, φιλόξενη σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις! Περιττά στολίδια δεν φορεί και δεν τα χρειάζεται κιόλας. Είναι εκεί από πάντα, απλά από το 2020 ξανα φωτίστηκε!

Εκκλησία της Παναγιάς

Θα με ρωτήσεις τώρα κάτι βασικό… Τι εστί Μαργιώρα; Η Μαργιώρα είναι ένα casual, μοντέρνο κυκλαδίτικο concept που συνδυάζει γεύση, πολιτισμό, δραστηριότητες, αγορές και workshops και στόχος είναι η συνεχόμενη εξέλιξη και αναζήτηση.

Ας το πάρουμε πιο απλά… Κράτα τα πιο σημαντικά: Ποιοτικές πρώτες ύλες, μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, φρέσκα υλικά, μεράκι, άνθρωποι με ταλέντο και αγάπη για αυτό που κάνουν, κρασί, σεμινάρια, πολιτισμός.

Αφού τώρα έχεις μια εικόνα ας πάμε σε λεπτομέρειες, (αν συνεχίσεις να διαβάζεις και έχεις λιγούρες ή την ανάγκη να κλείσεις τώρα εισιτήρια για Κύθνο, δική σου ευθύνη!).

Πρωινό/brunch

Το μενού περιλαμβάνει όλα όσα ψάχνεις σε ένα παραδοσιακά ψαγμένο πρωινό. Σπανακόπιτα με βολάκι Άνδρου, Καγιανάς με λούζα Τήνου, Κολοκυθόπιτα με τρίμμα Κύθνου, Αυγά ποσέ με καβουρμά Αμοργού (εδώ να προσθέσω ότι ο σεφ της Μαργιώρας είναι Αμοργιανός, δεν είναι τυχαίο ότι το μαγαζί έχει και φοβερά flatbreads aka πλακόπιτες), τηγανίτες γλυκές/αλμυρές, γιαουρτί με ψημένα ροδάκινα και άλλα πιάτα τα οποία δεν πρόλαβα να δοκιμάσω σε 2 ημέρες! Όπως καταλάβατε οι επιλογές είναι πάρα πολλές άρα ή ελάτε μεγάλη παρέα για να μοιραστείτε τα πιάτα ή μια φορά δεν αρκεί!

Yoga

Αν είστε σαν εμένα που τρώτε και μετά λέτε πω έφαγα πολύ, μην ανησυχείτε η Μαργιώρα έχει φροντίσει και κάθε Σάββατο στις 09:00 στην πίσω αυλή πραγματοποιείται μάθημα Yoga!

Κρασιά

51 ετικέτες. Άρης Σκλαβενίτης πίσω από τη λίστα των κρασιών. Τι άλλο να πω; Oκ, έχω και μια inside πληροφορία: από του χρόνου ο Φώντας θέλει να εντάξει ένα introductory σεμινάριο με βασικές έννοιες οινολογίας, φυσικά θα συνοδεύονται από δοκιμές.

Φώντας? Σωστά, δική μου παράλειψη.. Ο Φώντας είναι δισέγγονο της Μαργιώρας. Η Μαργιώρα δηλαδή ήταν η προγιαγιά του, είχε 3 γιους και μια ψυχοκόρη και η εκκλησία της Παναγιάς που σας ανέφερα στην αρχή ήταν δική της προσφορά στο νησί. Ο Φώντας λοιπόν αφού το σπίτι της Μαργιώρας πέρασε στα χέρια της μαμάς του (την οποία ο παπάς δεν δεχόταν να βαφτίσουν Μαργιώρα) το 2006, αποφάσισε μαζί με τον Μιχάλη να ενώσουν τις δυνάμεις τους (αρχιτέκτων ο Φώντας, λάτρης του κρασιού, της μουσικής και του πολιτισμού και ο Μιχάλης ο οποίος λιώνει την έννοια multitasking έχοντας γνώσεις σε όσα πεδία χρειάζεται και σε άλλα τόσα που μάλλον δεν θα χρειαστεί ποτέ, πληροφορική, στατιστική, διοίκηση επιχειρήσεων, οργάνωση, αποκριάτικα είδη, facepainting και η λίστα δεν κλείνει με τίποτα) και βουαλά!

Φώντας + Μιχάλης

Κοκτέιλ

Πάνος Κανατσούλης τρομερός και φοβερός. Κοκτείλ ποίημα. Αδιανόητες κοκτειλάρες, πως να το πω!! Εμπνευσμένα και τα ονόματα στον κατάλογο! Δικό μου αγαπημένο το Cucu Couler, με δροσερό και ελαφρύ αγγουράκι.

Φαγητό

Μμμ τώρα πως να είμαι συνοπτική. Οι γεύσεις είναι γνώριμες αλλά κάπως αλλιώς. Οι πρώτες ύλες συχνάζουν στις σπιτικές συνταγές της γιαγιάς αλλά οι συνδυασμοί, ο τρόπος που μαγειρεύονται και παρουσιάζονται αποτελούν μια πρόταση έκπληξη! Φραγκόκοτα λεμονάτη με πουρέ με λάδι τρούφας, γραβιέρα Κύθνου και σύκα, Rib – Eye, Tataki τόνου, φιλεταρισμένη τσιπούρα, ραβιόλι φρέσκο γεμιστό. Από σαλάτα δοκίμασα αυτή με τα κουκιά γιατί δεν είχα φάει ξανά, τη βρήκα συγκλονιστική!

Delicatessen

Βήμα 1ο – Διαλέγετε την beach bag με το λογότυπο της Μαργιώρας στο χρώμα της επιλογής σας.

Βήμα 2ο – Τη γεμίζετε με όλα τα καλούδια, κρασί, παξιμάδια, λουκούμια, τυριά, όλα διαλεγμένα με αγάπη από τους καλύτερους μικρούς Έλληνες παραγωγές.

Βημα 3ο – Πάτε για μπάνιο.

Βήμα 4ο – Επιστρέφετε στο deli shop της Μαργιώρας για προμήθειες!

Marabou Project

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το άρθρο χωρίς να αναφέρω ότι στην πίσω (πολύ private) αυλή της Μαργιώρας φιλοξενείται φωτογραφική έκθεση που μυρίζει Αιγαίο και θάλασσα. Marabou Project λοιπόν, της καταπληκτικής ομάδας του Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη.

Η Μαργιώρα ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο, με πολλή όρεξη, φρέσκιες ιδέες, με αγάπη στην Κύθνο και τους ανθρώπους της. Είμαι σίγουρη ότι θα δούμε πολύ ωραία πράγματα στη Μαργιώρα τα χρόνια που έρχονται!

Για να μαθαίνεις πρώτος/η τα νέα της Μαργιώρας ακολούθησε στο IG: https://www.instagram.com/margiora.kythnos/?hl=el

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και θες να μάθεις περισσότερα για όσα κάνω ακολούθησε με στο instagram: https://www.instagram.com/blackswatchtravels/?hl=el

Να περνάτε υπέροχα!!!!

Ντι

Σχολιάστε