Paris for Beginners! Μουσεία – Αξιοθέατα +extra tips για ένα ταξίδι χωρίς άγχος

Όταν ανοίγει η συζήτηση ταξίδια σε παρέες οι πρώτες ατάκες που ακούγονται είναι :

  • Α, να πας Παρίσι είναι υπέροχα
  • Θέλω να πάω οπωσδήποτε Παρίσι
  • Δεν έχεις πάει Παρίσι; Κλείσε ΤΩΡΑ.

Εγώ θα σας πω μια άλλη ατάκα: Ας μιλήσουμε με αριθμούς! 2η Θέση στις 10 πιο επισκέψιμες πόλεις του κόσμου με 19.13 εκατ. επισκέπτες από όλο τον κόσμο.Το Παρίσι περνάει μπροστά από την Κωνσταντινούπολη,το Ντουμπάϊ ακόμα και την Νέα Υόρκη, η οποία μένει πίσω στην 7η θέση. Τη δεκάδα μπορείτε να τη βρείτε εδω. Οι πιο επισκέψιμες πόλεις στον κόσμο για το 2019 .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Δεν μπορεί 19 εκατομμύρια άνθρωποι να επισκέπτονται το Παρίσι χωρίς λόγο – και επιβεβαιώνω, ΝΑΙ το Παρίσι έχει ΚΑΤΙ και αυτό το κάτι είναι τα ΠΑΝΤΑ!

To Παρίσι είναι ατελείωτο,έχεις αμέτρητες επιλογές για να γεμίσεις τις μέρες που θα βρίσκεσαι εκεί. Όσο και να διαβάσεις και να κρατήσεις σημειώσεις όλο και κάτι θα πεταχτεί και θα σου αλλάξει τα σχέδια. Η δική μου τακτική ήταν να διαβάσω έναν ταξιδιωτικό οδηγό για τα μουσεία και στη συνέχεια να συμβουλευτώ τους ανθρώπους που έχουν πάει και ξέρουν να περνάνε καλά!

First Timer λοιπόν…. εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

ΜΟΥΣΕΙΑ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  • Μουσείο Λούβρου: ετοιμάσου να κουραστείς, να ζαλιστείς (350000 εκθέματα φιλοξενούνται), να ποδοπατηθείς με εκατομμύρια εκπαιδευμένους στη φωτογραφία κινέζους για μια selfie με τη Μόνα Λίζα, να θαυμάσεις από 4 πλευρές τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και να περιμένεις στην ουρά για να μπεις μέσα στο Μουσείο (όσο περιμένεις θα βγάλεις άπειρες φώτο με την αμφιλεγόμενη πυραμίδα που στολίζει το εξωτερικό χώρο).
XTTN1930
Louvre Museum/Pyramid
  • Μουσείο Ορσέ: άκρως εντυπωσιακός χώρος καθώς πρόκειται για ανακατασκευασμένο σιδηροδρομικό σταθμό. Θα δείτε το διάσημο «Υπνοδωμάτιο της Άλρ» του Βαν Γκόγκ
  • Μουσείο ΠικάσοΣτη συνοικία Μαρέ στο πανέμορφα αναπαλαιωμένο Μέγαρο Σαλέ φιλοξενείται μεγάλη συλλογή από πίνακες, γλυπτά και άλλα καλλιτεχνήματα του Πάμπλο Πικάσο.
  • Μουσείο Ροντένσε αυτό το θαυμάσιο κτίριο του 18ου αι., το Μέγαρο Μπιρόν έζησε τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής του ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν (1840 – 1917). Τον «Στοχαστή» θα τον βρείτε στους κήπους του μουσείου.
  • Χώρος Μονμάρτης – Σαλβαντόρ ΝταλίΌπως θα κάνεις τη βόλτα σου στην Μονμάρτη τσουπ σε ένα όμορφο στενάκι θα βρεις αυτό το χώρο. Δεν φιλοξενεί τα διασημότερα έργα του Νταλί, αλλά τα 300 εκθέματα παρουσιάζονται με έξτρα σουρεαλιστικό τρόπο και ενισχύονται από ηχητικές παρεμβάσεις με τη φωνή του Νταλί και τρομερά πειραματικούς φωτισμούς. (+φοβερό μαγαζί με τέλειες αφίσες και σημειωματάρια).
  • Κέντρο Ζορζ Πομπιντού (must): Σύγχρονη τέχνη στα καλύτερα της. Renzo Piano και Richard Rogers τοποθέτησαν τις χρωματιστές σωληνώσεις στο εξωτερικού του κτιρίου, με τη φοβερή κυλιόμενη σκάλα που σκαρφαλώνει το κτίριο σα φίδι και όσο ανεβαίνεις η θέα γίνεται σούπερ εντυπωσιακή. Αν πεινάσετε δοκιμάστε ένα φιλέτο τέλεια ψημένο στο εστιατόριο. extra tip: ακριβώς πίσω από το μουσείο βρείτε την τέλεια πλατεία με το συντριβάνι γεμάτο με γλυπτά. Ιδανικό σημείο για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί σε κάποιο από τα τριγύρω wine bars.
  • Πύργος του Αίφελ: Να ανέβεις γιατί η θέα είναι συγκλονιστική και βλέπεις το Παρίσι γύρω γύρω. Ωραία φωτογραφία όμως τον Πύργο δύσκολα θα τον βγάλεις από τόσο κοντά, ολόκληρο κιόλας πολύ δύσκολα.. πήγαινε τη βόλτα σου μέχρι το Τροκαντερό…το βράδυ θα τον δεις και φωτισμένο!
  • Η Παναγία των Παρισίων: Φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της χώρας και κάθε Κυριακή δίνονται ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου. Αξίζει.(Δυστυχώς το 2019 μετά την τρομερή φωτιά , η Παναγία των Παρισίων δεν είναι πλέον επισκέψιμη)
  • Σάκρ Κερ: Στο υψηλότερο σημείο του Παρισιού, ελάτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα.
  • Αψίδα του Θριάμβου: Δεν χρειάζεται να δώσετε 10 ευρώ για να ανεβείτε πάνω.. τη θέα θα την απολαύσετε από άπειρα σημεία στην πόλη.
  • Luis Vuitton Foundation To Ίδρυμα Louis Vuitton πρόκειται για ένα μουσείο τέχνης και πολιτιστικό κέντρο υπό την αιγίδα της πασίγνωστης εταιρίας και brand Louis Vuitton. Περιοδικές εκθέσεις που αρκετές φορές αξίζουν την προσοχή μας!
  • Κοιμητήριο Pere LachaiseΟ τάφος του Jim Morrison είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δείτε εδώ τους 10 πιο διάσημους ανθρώπους που έχουν ταφεί σε αυτό το κοιμητήριο.

 

extra tips

Μετακίνηση στο Παρίσι: Την πρώτη φορά που κάτσαμε 7 ημέρες βγάλαμε κάρτα για το μετρό και πραγματικά τα έβγαλε τα χρήματα της. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, τα αξιοθέατα πολλά και αν είναι και χειμώνας το κρύο βαρύ..άρα το μετρό σώζει! Επίσης η κίνηση στο κέντρο ειδικά όταν βρέχει δημιουργεί κομφούζιο. Τη δεύτερη φορά κάτσαμε μόνο 3 μέρες και δεν θα πηγαίναμε σε τόσο πολλά αξιοθέατα οπότε βγάζαμε εισιτήρια μιας διαδρομής και τις περισσότερες φορές επειδη έβρεχε τρελά καλούσαμε uber. Αν κάτσετε πολλές μέρες και βγάλετε κάρτα βάλτε μέσα και τη ζώνη της Disneyland αν έχετε αποφασίσει οτι θα πάτε. Για Βερσαλίες κλείνετε ξεχωριστά εισιτήρια.

 

 

Σύντομα θα βρείτε στο blog και άλλους οδηγούς για το Παρίσι.

Paris Foodguide

Best Paris Bars

Disneyland – one day visit

Versailles – one day tour

Best Michelin star restaurants

Best Pastry shops at Paris

 

Για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τα ταξίδια μου δείτε τα Highlights και τα Post στο Instagram Blackswatch Travels

και μη ξεχνάτε..

we will always have Paris…

 

Σχολιάστε